Hvordan organisere et fire-skuffen arkivskap for husholdningenes papirer

March 15

Et arkivskap er en utmerket organisasjon verktøy. Det lagrer papirer slik at de ikke vil rote opp pulten eller kjøkkenet tabellen. Problemet med mange arkivskap er mangel på organisasjon innenfor. Mens du kan holde papirer i kabinettet, hvis de ikke er organisert, kan du ikke finne viktige dokumenter når du trenger dem. Du vil også være mindre sannsynlig å filen fremtidige artikler i kabinettet, gjengi den ubrukelig. Sette en enkel organisering systemet på plass, og du vil slå arkiveringsskapet til et effektivt verktøy.

Instruksjoner

•Sort papirer i grupper. Disse kan omfatte "Kvitteringer," "Bruksanvisninger," "Skatteskjemaer" og andre grupper av lignende papirer. Kast bort gamle papirer du ikke trenger å holde for postene.

•Measure på innsiden av hver arkivskap skuff og Kjøp hengende fil mapper liten nok å passe inne skuffen, men ikke så lite at de ikke ta på hatten side av skuffen og derfor ikke henge. Bruk en annen farget sett med mapper for hver skuff.

•Label hver skuff basert på lignende grupper av papirer. For eksempel kan den øverste skuffen være "Økonomiske dokumenter." Denne skuffen omfatter skatt papirer, mottak og kontoutskrifter for hver person i familien.

•Label hengende mappene i mer detalj enn skuffer. I "Økonomiske dokumenter" skuffen, for eksempel lage en egen mappe for hver bankkonto, og skrive bankens navn og type konto på mappen.

•Bruk andre skuffen til å lagre informasjon om verdifulle gjenstander, som Bilforsikring, boliglån betalinger og viktig kvitteringer.

•Hang mapper i tredje skuffen. Bruk denne skuffen for helse dokumenter som helseforsikring papirer og medisinske regninger. Hold fødselsattester og trygd dokumenter i dette hovednivået.

•Bruk den siste skuffen andre viktige dokumenter basert på dine personlige interesser. Hvis du liker å reise, for eksempel bruke denne skuffen å spore din pass, hyppige flyger miles og billett kvitteringer. Denne måten du alltid vet hvor papirene er når du drar på ferie.

•Plasser papirene i tilsvarende mappene. Opprette nye mapper som du får nye grupper av papirer. Hvis du har ekstra papir som ikke hører sammen, opprette en "Diverse" mappe. Når en måned rense denne mappen å sikre at det ikke bli fylt med papirer glemmer du.

Tips og advarsler

  • Velg en ukedag bruke 15 til 30 minutter organisere arkiveringsskapet. Holde denne avtalen med deg selv og gjentar hver uke til det blir en vane.