Hvordan oppdage Radon hjemme

October 5

Radon er en gass som kan ha ødeleggende helseeffekter på folk som er utsatt for den. Radon er et karsinogen og radioaktivt. Det anslås for å forårsake tusenvis av kreft-relaterte dødsfall hvert år, inkludert ca 21000 dødsfall som skyldes lungekreft, ifølge US Environmental Protection Agency. På grunn av den potensielle helserisiko og dødelige kvaliteter er det viktig at du tar tiltak for å oppdage eventuelle radon gass som kan finnes i ditt hjem.

Instruksjoner

•Lukk opp huset i ca 12 timer før testing for radon gass. Holde huset stengt opp og ikke bruk fans eller sentralvarme og klimaanlegg testing.

•Bruk en kortsiktig radon test kit å teste oppdage radon gass i ditt hjem. Sett det i første etasje i hjemmet ditt eller kjelleren hvis det brukes ofte. Pakken må være minst 20 inches over gulvet skal fungere. Ikke Legg det i badet eller kjøkkenet.

•Let testen bo i stedet for som anbefales. Dette kan være noen dager eller et par uker. Når perioden er over, kan du sende test kit til laboratoriet produsenten anbefaler på pakken. Laboratoriet vil bestemme hvor radon og sende deg resultatene. Dette kan ta noen uker.

•Utføre en langsiktig radon test hvis resultatene av kortsiktige test er større enn fire picocuries per liter luft (pCi/L), som indikerer en potensielt farlig nivå radon gass. En curie er et mål på radioaktivitet, og en picocurie er en trillionith av en curie. Den langsiktige test kit ligner kortsiktige test kit bortsett fra du må la det lengre.

•Send resultatene av din langsiktige radon test til lab anbefalt av produsenten av kit. Hvis resultatene er fortsatt større enn fire pCi/L, bør du ta tiltak for å eliminere høy radon gass fra hjemmet ditt.

Tips og advarsler

  • En radon gass to pCi/L hjemme er normalt og er ikke forårsake for alarm eller ytterligere handling.