Hvordan & når kutte poteter til anlegg i en hage

November 5

Amerikanere spiser et gjennomsnitt på 125 pounds av poteter per person i år, ifølge University of Florida IFAS forlengelsen. Gartnere som vokser sin egen poteter kan nyte større variasjon enn hva som er tilgjengelig på vanlige matbutikk. Disse grønnsaker startes fra frø poteter i stedet for ekte frø. Poteter er blant de tidligste plantene til å gå inn i hagen. Utarbeidelse av frø poteter og planting på et passende tidspunkt bidrar til å sikre den beste sjansen for en rik innhøsting.

Instruksjoner

•Purchase certified frø poteter fra en lokal forhandler, hvis mulig. En leverandør i ditt område er mer sannsynlig å ha frø poteter som er godt egnet til klimaet i din region. Eventuelt kjøpe frø poteter fra et postordre firma eller en elektronisk kilde, men lese beskrivelsene å sørge for at de vil gjøre godt i din region.

•Lagre frø poteter i kjøleskapet for å holde dem fra spirende for tidlig.

•Determine den ideelle planting tiden for poteter i ditt område. Det tar potet spirer minst tre uker å dukke opp fra bakken, så de tidligste du skal plante frø poteter er to uker før gjennomsnittlige siste frost dato. Sjekk med direktenummeret kontoret å bestemme riktig planting tid i ditt område. Det er viktig å få dem i bakken tidlig i sesongen, spesielt hvis du bor i et varmere klima. Potet planter tregere når temperaturen treff 90 grader Fahrenheit, og noen varianter vil faktisk dø i temperaturer over 95 grader.

•Fjern din frø poteter fra kjøleskapet ca en uke før din planting dato. Dette vil bryte den knoller dormancy, sikre at de vil være klar til å spire når du får dem i bakken. Plass dem i nærheten av vinduet mest solrike tilgjengelig.

•Skjære din frø poteter i biter to dager før planting. Gjør din kutt med skarpe, sterile kniv. Sørg for at hver del av din ætt potet har minst to knopper, eller "øyne."

•Plasser kuttet frø poteter stykker tilbake i nærheten av solfylte vinduet slik at de kan tørke ut litt før du plante dem. Dette reduserer sjansen for at brikkene vil råtne når du plante dem..

Tips og advarsler

  • Sertifisert frø poteter er fri for sykdommer og virus og dyrket spesielt for potet produksjon. Det er best å starte med nye lager hver vår i stedet å lagre dine egne poteter fra forrige sesong å plante.
  • Matbutikk poteter er ofte behandlet for å holde dem fra spirende.