Hvordan måle transpirasjon i en kaktus

June 1

Hvordan måle transpirasjon i en kaktus

Transpirasjon er de prosessen bruker å absorbere karbondioksid. Å vite hvor mye en plante transpires vil hjelpe deg å vite hvor mye vann det er behov. Det er mange måter å måle transpirasjon. Det er mer komplisert med kaktus planter fordi de har modifisert blader. Utstyret brukes til å måle transpirasjon kan være dyrt og komplisert å betjene. Du kan beregne transpirasjon av en kaktus plante ved å måle mengden av vekttap. Denne metoden av måler transpirasjon frekvensen av en kaktus anlegg må du kunne vite hvor mye jord er rundt anlegget. Det vil ikke fungere på en kaktus plante i bakken fordi du har mindre kontroll over mengden av fuktighet i jordsmonnet.

Instruksjoner

•Fyll en pott lik den kaktusen vokser med jord så lik som mulig det planten vokser i. Dupliser så tett som mulig mengden jord og type potten til mer nøyaktig måle transpirasjon hastigheten. Ideelt sett bruke nøyaktig samme type potten med nøyaktig samme mengden og typen av jord.

•Skjære ut en plast sirkel som dekker det samme beløpet av jord på overflaten av potten som kaktus anlegget i sin gryte. Dette er kontroll potten. For beregning av transpirasjon av en kaktus plante vekt du må kontrollere for vann vekt tapt gjennom fordampningen fra overflaten.

•Fyll en uteksaminert sylinder med vann. Når kaktusen er tørr og må vannet, måle mengden av vann som brukes nøyaktig. Legge til den samme mengden vann i jord fordampning potten.

•Weigh din potted kaktus anlegget og posten beløpet. Veie fordampning kontroll potten og registrere beløpet.

•Plasser to Potter på samme sted. Utsette både Potter for akkurat de samme miljøforholdene som sollys, vind og temperatur.

•Weigh to Potter på samme tid hver dag i uken. Registrere vekter. Trekk mengden vekt mistet kontroll potten fra vekten mistet fra kaktus anlegget potten til å beregne mengden av transpirasjon fra kaktus anlegget. For eksempel hvis kontroll potten mistet 3 oz. i dag og kaktus anlegget potten mistet 7 oz. er hvor frem kaktus anlegget av vann.

Tips og advarsler

  • Du kan veie mengden av vann som brukes hvis du ikke har en uteksaminert sylinder.