Hvordan måle næringsstoffer konsentrasjonen i en Hydroponic løsning

April 24

En vellykket hydroponic hagen er avhengig av en balanse av næringsstoffer og vann. Hvis næringsstoffet løsning for konsentrert, vil planter ikke absorbere nok vann. Hvis løsningen er svak, blir plantene underernært. Hvor raskt planter oppta næringsstoffer fra løsningen, avhenger av en rekke faktorer, inkludert omgivelsestemperatur anlegget scenen i vekstsyklusen og hvor mye næringsstoffer er tilgjengelig. Nøyaktig måling er den eneste måten å holde din hage næringsstoff løsning på optimale nivåer.

Instruksjoner

Måle næringsstoffer konsentrasjonen

•Familiarize deg med EF-meter. En EF-meter måler elektrisk ledningsevne i løsningen. Dette forteller deg hvor mye av næringsstoffene finnes i vannet.

•Sett EF meter sonde i hagen din næringsstoff løsning å ta en base lesing. Sammenligne denne leser til et diagram med ideelle EC målingene for planter du vokser. Mange EC meter ment for hydroponics kommer med dette diagrammet (eller se ressurser-delen).

•Hvis EC lesing er også høy, tilsett vann til din næringsstoffer reservoaret. Dette vil fortynne løsningen. Hvis EC lesing er også lav, legge konsentrert næringsstoff løsning til reservoaret. Bland godt og la løsning hvile i 10 minutter, så re-teste. Gjenta dette trinnet til EC nivåer er innenfor akseptable, som indikert av ideelle opplesninger diagrammet.

Måle pH i din næringsstoff løsning

•Familiarize deg med pH meter og kalibrere det i henhold til produsentens instruksjoner.

•DIP pH-meter undersøke inn næringsstoffet løsning og registrere resultatene. Hvis du mistenker avlesningene er unøyaktige, kan du bruke pH strimler eller en flytende test kit for å bekrefte resultatene. For de fleste anlegg er ideelt pH mellom 6.0 og 6.5.

•Hvis løsningen er til surt (pH er for lav), legge til en til tre dråper fosforsyre næringsstoffer reservoaret. Hvis løsningen for grunnleggende (pH er for høy), Legg en til tre dråper kaliumhydroksid. Bland godt og la løsning hvile i 10 minutter, så re-teste. Fortsette å justere til pH er mellom 6.0 og 6.5.

•Sett-sjekk EC og pH-verdier av næringsstoffet løsning alle tre til fem dager å opprettholde ideelle forhold for plantene. Hvis du mistenker vekst problemer, kontrollere og justere oftere.

Tips og advarsler

  • Visuelle indikasjoner er ofte det første ledetråd at noe er galt med din næringsstoffet løsning. Se anlegg for preg av trykk, inkludert wilting, blad farge som er for mørke eller for lyse, og woody eller forkrøplet vekst.
  • Kontroller at din meter er kalibrert riktig før de. pH-meter er beryktet for mister deres kalibrering, så holde en væske test kit eller pH strimler på hånden for å dobbeltsjekke resultatene.