Hvordan legge opp en underjordisk plen sprinkleranlegg

February 23

Hvordan legge opp en underjordisk plen sprinkleranlegg

En underjordisk sprinkleranlegg er en praktisk tillegg til plenen som lagrer innsats og tid under vanning, spesielt hvis området er stort. Systemet består av underjordiske PVC rør koblet til sprinkleranlegg hodet på viktige punkter som vanne området effektivt når aktivert. En av de primære trinnene for å installere et sprinkleranlegg er å fullføre sin plan eller oppsettet, som inkluderer plasseringen av rør og veggsprinkler hoder, så de vanne området grundig, uten mangler tørr flekker. Et godt planlagt oppsett hindrer vann svinn og overwatering.

Instruksjoner

•Measure lengden og bredden på plenen for å finne området du skal vanne. Skalere området på millimeterpapir, bruker 1 kvadrattomme representerer 10 fot hage.

•Mark plasseringen av huset, skur, fortau, trær og andre fast inventar i plenen på skissen, så du kan omgå disse når sprinklersystemet. Gå ut for å finne de nøyaktige plasseringene og tilordne disse så nøyaktig som mulig. Også markere plasseringen av vannforsyning på kartet.

•Mark plasseringen av underjordiske verktøy linjer på kartet, så du ikke skader dette under utgraving behandle. Hvis du er usikker på den nøyaktige plasseringen, kan du be om en representant fra din lokale verktøy selskapet merke de nøyaktige plasseringene på bakken, slik at du kan overføre dem til millimeterpapir.

•Divide området i vanning soner ifølge planter og deres vanning behov. Hver sone eller enhet består av ett sett og sprinkler hoder, avhengig vann press og flyt systemet kan levere. Ideelt sett er en vannforsyning 30 til 35 lbs. press per kvadrattomme, eller psi, og en strømningshastighet på 10 til 14 gallons per minutt egnet for sprinkleranlegg. Leie en profesjonell rørlegger justere kapasiteten på din vannforsyning så det faller innenfor ønsket område.

•Mark stedet for sprinkleranlegg er mangfoldige nær forsyning linje i diagrammet. Tegne prikkede linjer som representerer rør for sprinklersystemet. Bli med ulike deler av plen og plantings med linjer å gi uniform vanning til området. Merke plasseringene for full sirkel, kvart-sirkelen og halvsirkel sprinkler hoder i diagrammet. Overlappe dekningen av tilstøtende hoder så de vanne hele plenen, uten noen områder.

Tips og advarsler

  • Lage flere kart eventuelt du utforske alle alternativer i sprinkleranlegg oppsettet før du begynner graving området.
  • Når du velger stedene for sprinkler hoder, gir "Head-to-Head" dekning der spray av vann fra hver leder nå tilstøtende hodet, dermed overlappende den.
  • Selv om du kan installere over bakken sprinkler hoder, er i bakken hoder lettere å vedlikeholde, og dermed slik at du kan klippe plenen uten frykt for å skade dem.