Hvordan legge en gangvei i betong

November 1

Hvordan legge en gangvei i betong

Rydder en gangvei i betong resulterer i en solid, langvarig overflate. Enten du vil legge til en uformell hage bane eller en formell foran inngangen til landskapet, blander nøytral utseendet på betong med alle landskap stil. Installere en konkrete walkway er en todelt prosess som involverer først bygge et sterkt grunnlag, og deretter manipulere betongen til en glatt, selv overflate. Planlegge prosjektet slik at betongen har fire dager å tørke.

Instruksjoner

•Plan størrelsen og selvfølgelig på området, bruker et målebånd og tau til omrisset av figuren. Space tauene 40 inches hverandre å tillate for handicap tilgang eller 30 36 inches hvis walkway er sekundær. Legge til en ytterligere 6 inches i bredden for midlertidige skjemaet styrene.

•Skjære gjennom gresset langs tauene, ved hjelp av en spade og grave 8 inches av skitt. Grave til området er nivå, og pakk løs skitt ned med en manuell sabotasje.

•Dump â¾-tommen samlet inn i området og rake det jevnt. Tamp samlet ned og fortsette å legge mer til du har en 5-tommers lag. Tamped bergarter kilen sammen for å gjøre en hard, flat overflate. Sted netting over toppen for å forsterke betongen.

•Sett tre hagen påler i jorden hver 4 fot mot indre kantene av banen, bruke en hammer. Når du er ferdig, skal innsatsen 1 tommer over bakken.

•Passer 2-tommers med 4-tommers boards mot innsiden vegger Foundation. Den øverste kanten med toppen av hage innsatsen og hammer styrene til innsatsen med spiker å ramme på nettstedet. Disse skjemaet styrene vil forme våt betong før det stivner.

•Mix ready-mix betong i en trillebår med foreslåtte mengden vann til blandingen har en peanut smør, som tekstur.

•Fyll betongen til stiftelsen, starter i den ene enden og arbeider over. Spre betong med måle rake å fjerne luftlommer og spre den jevnt. Dra en 5-fots konstruksjon frem og tilbake over bredden på gangveien fylle lave områder og nivå overflaten. Gjør toppen så glatt som mulig ved å kjøre en nal eller murskje ned lengden på gangvei. Stopp glatte betongen når vann blør til overflaten. Når det reabsorbs, gå over toppen med en butikk kost skal grove opp overflaten for å gi det trekkraft.

•Få rett kontroll ledd over overflaten hver 3 fot, med slutten av en murskje. Leddene bør tilsvare halv dybden av betongen å hindre sprekkdannelse. For eksempel hvis SKIVE er 4 inches tykk, bør kontroll ledd være 2 inches dyp.

Tips og advarsler

  • Bruk en langermet skjorte, gummistøvler, hansker og vernebriller når du arbeider med betongen å hindre brannskader på huden eller øyne.