Hvordan landskapet planter for solfylte steder

November 14

En solrik hagelandskap tilbyr muligheter til å plante et stort antall solen-elsker blomster, grønnsaker, urter, frukttrær og vinstokker. Solfylte steder tørke ut fort, så det er viktig å velge hardfør, tørke-tolerant planter som kan ta varmen.

Instruksjoner

•Arbeid innover fra hagen kantlinjene. Før planting, måle din hagen tomter grov grenser. Sørg for å ha god plass i gangavstand baner og mellomrom ugress og vannet.

•Koble maskinen perimeters hver hage kvartal. Bruk steiner eller merking innlegg for å merke hjørner.

•Velg noen favoritt solen-elskende planter å begynne. Du er mer sannsynlig å gi hagen din oppmerksomheten den trenger, selv på de varmeste, mest fuktig og mest ubehagelig dager av høy sommeren, hvis du tending planter du liker og skatten.

•Prepare av tilling dypt. Bruk en balansert blanding av jordsmonnet, hage jord og kompost som tilfredsstiller plantene dine behov.

•Look til innfødte planter i ditt område å fastslå sannsynlige kandidater for vellykket full-Søn plantings. Vanligvis lokale planter har tilpasset mikro-klima planting forhold, trives i native jord og forsvare seg vellykket mot ditt område kryp og insekter.

•Plan landskapet å tillate planter i ulike høyder. Inkluder slik høy sol-elskere som solsikker, flox og hollyhocks langs ryggen grenser rammen nederst voksende planter. Plante langs nord-sør rader å minimere morgen og kveld skygger som kan rane solfylte plassen planter nødvendig lys.

•Velg en blanding av farger, teksturer og dufter som appellerer til deg. Landskap i lag, med høyere planter og nøytrale farger i ryggen, innramming plantings som er lysere og kortere nærmere foran blomsterbedet.

•Still side deler av solfylte landskapet for fruiting vinstokker og blomster som vil tiltrekke pollinators. Det kan hende at lav-dyrkere Inter beplantet med blomster og urter for en hage utseende. Høy voksende vinrankene kan være omsettes på nord-sør mot trellises eller Pergola.

Sørg for at tilgang til vann. Som du landskapet, holde inne sinn avstanden du må krysse for å bringe en slange og veggsprinkler til området. Pass på at du har en lang nok hageslange å nå hvert hjørne og av hagen området.

•Provide en skyggefull oase. Gjør i et hjørne eller en kantlinje for en baldakin, lysthus, pergola eller bare en plen stol å gi deg et sted å hvile mens hagen din full-Søn. Plant en frukt eller nøtter treet i et hjørne som vil vokse til en skyggefull oase som solfylte hagen modnes.

Tips og advarsler

  • Gjør din baner bred nok til å tillate tilgang fra en trillebår eller en hage cart å bære verktøy, kompost og hage detritus av hagen din.