Hvordan landskap Oleander planter

June 26

Hvordan landskap Oleander planter

Innfødt til Middelhavet, oleander (Nerium oleander) kan vokse som en multi-stammet busk eller lite tre. Busker nå vanligvis 8 til 12 fot høy med en lik spredning, mens trær vanligvis vokser litt høyere. Prøver dyrket under ideelle forhold kan nå 20 fot høy, etter Clemson University. Oleander blomstrer fra våren gjennom sommeren og de mildeste klimaet kan blomst hele året. Oleander har blomster i nyanser av hvit, gul, oransje, rosa, rød og rødbrun i enkle eller doble blomster. Mange av de doble blomster variantene har en behagelig duft, men anlegget er giftige og røttene vil ikke overleve temperaturer under 5 grader F.

Instruksjoner

•Plant oleander som en sikring eller å skjermen en skjemmende visning. Den multi-stammet vekst vanen produserer en tykk hekk som en levende gjerde. Space personlige oleander busker fire til seks fot fra hverandre for å produsere en tykk, frodige hekk. For å forynge en etablert oleander hekk, klippe den ned bakken tidlig på våren og det vil raskt regrow.

•Funksjon en oleander som en plen prøven, om du dyrke den som en busk eller lite tre. Den eviggrønne bladverket og attraktive blomster vil gjøre det stjernen i landskapet. Sikre din oleander har plass voksende å imøtekomme størrelsen modne, som det sprer seg nesten så bredt som forventet høyden ved forfall.

• Landskap din sjøsiden tunet med oleander, som det har vist stor toleranse til både jordsmonnet og salt spray. Det er også tolerante av vind og vil stå opp godt til kyst vindene.

•Linje en gangvei, oppkjørselen eller kjørebane med oleander. Det er tolerante av reflektert lys og varme, noe som gjør det til et utmerket valg i urbane områder. Det vokser raskt fylle sin planting område, vokser frekvensen av ett til to fot per år.

Tips og advarsler

  • Alle deler av oleander er giftige, og et enkelt blad kan forårsake død ifølge University of Nevada Reno. Plante den utenfor der barn og dyr spiller.
  • Ikke brenne tilbehør eller døde greiner, blader eller blomster av oleander, som røyken kan forårsake alvorlige reaksjoner ved innånding, etter Clemson University.
  • Oleander dør til bakken når temperaturen holder på 5 grader F, men vil regrow fra røtter våren.