Hvordan landskap med spansk mose

August 19

Hvordan landskap med spansk mose

En type bromeliad, spansk mose (Tillandsia usneoides) ofte blir feilaktig identifisert som sopp, mose eller lav som vokser som en parasitt på et tre. Denne epiphyte skade ikke anlegget som det vokser for støtte. Spansk mose, også kalt graybeard, er innfødt til det ekstreme sørøstlige USA helt til Argentina, der den vokser på trær og palmer i varm og fuktig klima. Den overlever utendørs året i US Department of Agriculture hardførhet soner 8 og varmere. Det dør etter eksponering for temperaturer opprettholdes under 15 til 20 grader Fahrenheit eller hvis lov til å tørke ut varm sol og vind.

Instruksjoner

•Acquire levende spansk mose fra et landskap. Enten plukke opp klumper av bromeliad liggende på bakken etter en vind eller rive lang tråder fra hengende klumper fra eiketrær. Plassere plantene i en bøtte, boks eller brett og sette det i bagasjerommet, ikke i hytta, av en bil eller lastebil som edderkopper og insekter kan skjule i sølvfargede grønne bladene.

•Opprette en A-frame stige til greinene på et tre- eller høy busk i hagen din. En løvfellende eller evergreen treet med bred forgrening gjør ideelt for spansk mose, men unngå trær som løvfellende sommeren eller tørre, vind steder.

•Trekk hverandre klumper av spansk perlestrikk i håndterbare tråder minst 18 inches lang. Det er ikke nødvendig å skille i enkelte tynn, svak trukket, men en nice, attraktive klynge som ligner en ung jente hestehale fungerer bra.

•Hang spansk mose over en gren i delvis skyggefulle deler av treet, for eksempel en eik, liten furu, bald cypress eller sørlige magnolia eller i en solid busk som en camellia, frangipani, osmanthus eller ligustrum. Bryte opp trådene hvis første hengende er for tung og ikke opphold eller bøyer grener ned overdrevet. For trekkraft må du bryte den tynne stranden rundt grenen når den hekter fast og er motstandsdyktig mot sterk vind.

•Evenly drapere spansk mose strand klumper over greiner. Flytte stige til gir deg bedre tilgang. Hvis bromeliad vokser godt, det blomster og drops frø som root og spire på lavere grener eller nærliggende trær. Prøv å få noen spansk mose like høyt opp inn i avdelinger som er trygt mulig.

•Spar noen tråder av moss å drapere på terrassen planter med en åpen, forgrening struktur som viser bromeliad pent. Du kan trekke av og flytte spansk mose over hagen. Streng noen tråder fra henger flower kurver eller orkidé Potter eller kurver brakt utendørs om sommeren.

Tips og advarsler

  • Selv om tolerant for noen direkte solstråler, spansk mose vokser best og overlever i dappled lys med to til fire timer utsettes for direkte sollys over dagen.
  • Fuktighet og luftsirkulasjon holde spansk mose sunn og robust utseende.
  • Noen mennesker føler kløende eller danne et hudutslett ved håndtering live spansk mose. Bruke hansker og lange ermer ved håndtering og draping bromeliad blader, spesielt hvis du er svett.
  • Når det er vått etter en regn, blir spansk mose betydelig tyngre. Dobbeltsjekk planter drapert med spansk mose etter regn og redistribuere tråder hvis lagt vann vekt er bøyd eller bryte tre eller busken grener.