Hvordan landskap med Amaranth

October 29

Korn amaranth har vært dyrket siden 1200-tallet når aztekerne vokste det i Mexico. Blomster som er attraktive for sommerfugler, kan være hvit, rosa eller lavendel, og ikke mister sin farge når de er tørket. Faktisk navnet amaranth kommer fra det greske ordet for "evig ungdommelighet." Om du er landskapsarbeid med amaranth som kilde eller bare for dekorasjon, vil amaranth være et attraktivt tillegg til verftet som trenger litt omsorg.

Instruksjoner

•Velg frø. Korn amaranth, som Amaranthus cruentus og Amaranthus hypochondriacus, vokser best i Midtvesten og kan vokse opp til 7 fot høy. Blomstervarianter av amaranth vokser opp til 2 fot høy, og bush variantene kan vokse opp til 6 fot høy.

•Start frøene. Amaranth er svært følsomme for frost, så for beste resultater starte frø innendørs åtte uker før sist frost. Fyll blomsterpotter med potting jord, etterlot om lag 1/4 tommers øverst. Lage en 1/2-inch innrykk med fingeren og slipp i noen frø.

•Plasser potter i en mørk og holde jorda fuktig ved å vanne med en fin sprøyta. Ikke la jorden bli mettet fordi frøene vil råtne. Når du ser spirer, flytte dem til et solrikt sted.

•Finn planting sted. Amaranth planter som full sol og godt drenert jord. Vurdere høyde og fargen på ulike du har valgt og hvordan det vil se ut i hagen din og sammen med andre planter.

•Till blomsterbedet. Fordi ugress vil trolig bli etablert innen du plante amaranth, du skal dyrke området fire ganger før planting. Trekke noen store ugress og deretter bruke en hage rake snu jorda.

•Plant seedlings i sen kanskje eller tidlig juni. Hvis det er en tørr spell, vann planter med en hageslange én eller to ganger i uken.