Hvordan lagre frø

October 24

Hvis du er en middels Gartner som får taket på å holde plantene i live år etter år, og selv coaxing dem blomster eller frukt riktig, kan lære å lagre frø være et logisk neste skritt. Lagrer frø, du spare bryet og penger av bestiller dem igjen neste år, pluss du få oppreisningen av gjør det selv og muligheten for begynner å utvikle din egen stammer av planter over tid.

Instruksjoner

•Velg opprinnelige frø nøye. Noen genmodifiserte frø er utformet for å dyrke planter som ikke kan gjengi naturlig, så styre klar av de - organiske frø er en god innsats grunn. Kontroller også at du har planter som er self-pollinating, eller som du vokser nok planter i det rette miljøet for pollinering oppstår.

•Harvest ekstra frukt for å lagre frø fra frukt planter, inkludert de som er ofte tenkt på som grønnsaker som squash og paprika (botaniske sagt, det er en frukt hvis delen du kan spise inneholder frø). Fjern frøene fra disse fruktene mens de er rå og frisk. Vask eventuelle kjøtt av frø og spre dem ut til tørk godt.

•Vent andre typer planter, for eksempel leafy greener og dekorative blomster, å blomstre. For matplanter, dette krever forlate noen planter alene når du høste resten å spise, siden vanligvis innen anlegget har gått til frø er det ikke godt å spise. Når blomstene begynner å wilt og tørke ut, plukke dem og ser på frø, vanligvis i noen form for identifiserbar frø pod.

•Kontroller pakker med etiketter lagre frø i slik at du vet hva de er når du gjør deg klar til å plante neste år. Du kan også bruke de opprinnelige pakkene, eller lagre tekstdeler som forklarer hvordan å plante frøene.

•Lagre frøene i et kjølig, tørt sted gjennom vinteren.

Tips og advarsler

  • Noen frø kan være veldig liten og noen ganger vanskelig å finne hvis du ikke vet hvor du skal lete. Spør en erfaren gartner å vise deg hvor frø vokser på noen planter, og snart du får taket på det.
  • Det kan være fristende å tørr frukt og frø i ovnen, men gjøre ikke det. Mange typer frø kan bli drept av temperaturer så høy.