Hvordan lages sement pulver?

October 14

Hvordan lages sement pulver?

Fire typer stoffer går til inngåelse av portland sement: kalsium, aluminium, jern og silikon. Primære materialet, kalsium, vanligvis kommer fra kalkstein. Sand eller leire gir silisium, mens kilder som bauksitt og jernoksid levere aluminium og jern. Alle disse elementene må behandling på produksjonsanlegg å lage sterke bindende materiale kalt portland sement.

Knusing

Sement produsenter få riktige materialer og samle dem på deres fasiliteter. Kalkstein deretter gjennomgår en knusende prosess som former det i små biter seks inches lang. En andre prosessen reduserer størrelsen til om lag tre inches lang. De små bitene av kalkstein deretter flytter inn i en blender, som legger til andre stoffer og blander dem med kalkstein samlet. Maskiner grind deretter blandet materialet til et pulver å forberede den for neste trinn i prosessen.

Ovn

Oppvarming pulveret i ildfaste fjerner noen av vann og karbondioksid fra blandingen og binder det sammen. Ovn, en stor roterende pipe med flammen jetfly på lavere seksjonen, når temperaturer på ca 2700 grader F., og endrer den kjemiske sammensetningen av blandingen. Om lag to tredeler av opprinnelige blandingen forblir når prosessen er fullført. Kalt Klinker, tar behandlet mix form av glødende pellets.

Vinkelsliper

Når Klink avkjølt, det går gjennom en jeksel som endres tilbake til pulverform. Grå pulveret er ganske bra; en halvkilo pulver kan inneholde 150 milliarder korn. Under sliping prosessen legge produsenter en liten mengde gips, et krystallinsk mineral som bidrar til å styre frekvensen av herding når sement brukes til å lage betong. Etter sliping utførelser kvalifiserer materialet nå som portland sement.

Lagring og distribusjon

Produsenter lagre sement i siloer mens de venter å distribuere den til sine kunder. De bruker en rekke metoder for distribusjon, inkludert bruk av lastebiler spesialdesignet for transport sement jernbane biler og skip og lektere. De også sette noen av sement pulver i poser for kunder som ønsker mindre mengder. Gjør det selv huseiere kjøper disse posene når du kjøper sement på den lokale oppussing butikken.