Hvordan lages kobber rør?

February 29

Kobber rør er spesielt verdsatt for sin bruk i avløp; Faktisk, har du sannsynligvis noe av det hjemme. Kobber rørleggerarbeid pipe skylder sin popularitet til egenskapene til kobber metal og produksjonsprosessen, en samling av teknikker som ikke har endret mye over det siste halve århundret.

Første skritt

Produksjonsprosessen begynner med høykvalitets kobber skrap eller nylig raffinert kobber. Denne råvaren er solgt til rør møller i form av kobber ingots. Ved ankomst på mill, ingots plasseres i en ovn og oppvarmet til temperaturen mellom 2300 og 2400 grader Fahrenheit, hundrevis av grader over Smeltepunkt. Møllen behandler deretter væsken kobber med oksygen gass, som reagerer med urenheter i metall å fjerne dem og dermed rense kobber.

Forberedelse

Noen ganger inneholder kobber også urenheter som nikkel og tinn; disse metallene kan ikke fjernes ved oksidasjon alene. Mills håndtere dette problemet ved å legge til en spesiell slagg som tar opp nikkel og tinn. Når slagg er fjernet, blir kobber produktet behandlet med begrensede mengder av fosfor å fjerne overflødig oksygen, siden høyt oksygeninnhold gjør at produktet være dårligere. Under denne raffinering prosessen bruk mills en spectrograph for å vurdere renheten av kobber.

Støping

Deretter møllen tar raffinert kobber og skjenker den i vannkjølt former. Noen møller bruke vannrett muggsopp og andre vertikale; de at bruk loddrett muggsopp må fjerne mold når kobberrør er avkjølt, erstatte, deretter legger mer kobber. Når du bruker vannrett muggsopp, la møller feed i flytende kobber, det stivne, kaste ut solid tunnelbanen fra den andre enden av mold og gjenta prosessen. En så kutt røret i seksjoner som det framgår mold.

Piercing

Kobberrør fra formen er solid og har ingen hull i midten. For å gjøre det til en hul tube, møller først oppvarmer kobber og deretter kjøre en spiss verktøyet alarmert en piercing mandrel gjennom rørets center. Nå-hul tube er oppvarmet og tvunget gjennom en dør av en hydraulisk ram, gjør veggene i røret enda tynnere. Deretter trekker møllen røret gjennom en rekke dør, komprimerer den å redusere diameteren til ønsket spesifikasjonene. Denne prosessen har den ekstra fordelen av herding kobber. For å gjøre bløt sammenrullede rør, røret softened eller herdet i en høy temperatur ovn. Endelig er kobber rør rengjøres og forberedt for Norge.