Hvordan lage Potting jord for sukkulenter

July 5

Hvordan lage Potting jord for sukkulenter

Sukkulenter har tykke, kjøttfulle blader og stengler som holde på fuktigheten, så de ikke trenger mye vann eller fuktig jord å trives. For eksempel kjent huset purre (Sempervivum tectorum), som vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 gjennom 8, og alle kaktus planter, er typer sukkulenter. En godt drenering potting jord sikrer disse plantenes røtter ikke er omgitt av våt, våt jord som kan oppmuntre rot råtne.

Jord ingredienser

Jord ingredienser for sukkulenter beholde ikke for mye fuktighet, fordi mange sukkulenter er utsatt for råte eller sopp problemer i våt jord. Ingredienser som gir drenering inkluderer grov sand, perlitt og vermikulitt. Sand og perlite også aerate jord ved å forlate mellomrom mellom partiklene. Vermikulitt er mer utsatt for komprimering fordi partiklene er så små. Sukkulenter må også jord i miksen legge til stabilitet for røttene og holde noen fuktighet og næring. Noen standard potting jord eller sterilt matjord fungerer bra. Bakken torv moss tilbyr fordelene med både sand og, men det er for sure til å bruke på egen hånd.

Sterile forhold

Perlitt og vermikulitt er naturlig sterile, men jord må steriliseres med mindre posen sier det er sterilt. Sterilisering jord dreper sykdommen patogener og feil som kan skade din saftige planter, og er spesielt viktig hvis du bruker potting jord eller bruke Haven jord i blanding. Varm en 2 - til 3-tommers laget av fuktige jorden i et metall pan i ovn forvarmet til 200 grader Fahrenheit. Opprettholde 200 F temperatur i jorden i 20 minutter, og deretter la den avkjøles helt før du legger det til jord oppskrift.

Blande prosenter

For en generell saftig blanding, kombinere 2 deler potting jord med 3 deler drenering materiale. Av de 3 delene for drenering, bruke opptil 1 del torv og to deler sand, perlitt eller vermikulitt. Vanligvis opprettes en 3:1-forhold av organisk materiale, torv og jord, uorganisk drenering materiale, som sand, en passende blanding for de fleste sukkulenter. Bland ingrediensene sammen helt og jevnt med hendene så det er ingen klumper.

Beholder Tips

Godt drenering potting jord fungerer bare hvis du legger i en pott som gir drenering. Potter må ha minst én drenering hull i bunnen. Selv om du kan vokse sukkulenter i plast Potter, hjelpe leire potter veken bort overflødig fuktigheten i jorden, bidrar til å hindre vannfylte jord. For de fleste sukkulenter, la jord å bli tørre på toppen og deretter vann jord til vann drypper fra pottens drenering hull. Tømme stående vann fra dryppbegeret under potten så jord ikke reabsorb den.