Hvordan lage et espalier for gresskar & vannmeloner

January 12

Trellising frigjør plass i hagen din, som vertikale avlinger krever mindre plass til å vokse enn viltvoksende vannrett avlinger. Trellising gir mer mat i mindre rom, som er spesielt viktig for mindre kvadrat-fots stil hager og beholder hager. Tunge avlinger som vannmeloner og gresskar er en vertikal mulighet hvis du velger mindre varianter. Ingen gitter fra hagen center vil gjøre, som begge kreve en solid struktur til riktig støtte vekten uten å skade frukt.

Instruksjoner

•Pound to 6-fots gjerdet innlegg i jorden ved hjelp av en slegge, avstand dem på maksimalt 4 fot fra hverandre. Alternativt, plasserer innleggene i store hage Potter og fyll med rask-innstillingen sement sikre og vekt dem.

•Hammer i neglene langs fronten av hvert innlegg, avstand dem 4 inches hverandre. Kjøring spikeren i inntil bare ½ tommers stikker fra treet.

•Wrap tunge-dimensjon på ledningen rundt bunnen spikeren hodet på det første innlegget. Vri ledningen tett for å sikre.

•Strekk kabelen over bunnen spikeren på det andre innlegget og vri rundt spiker to ganger å forankre den, så trekke det tilbake over til andre spikeren fra bunnen på det første innlegget, og gjenta. Fortsette innpakning ledningen rundt negler mellom de to innleggene, ligner snøring sko.

•Sikker slutten av ledningen til den siste spikeren øverst i det siste innlegget. Kontroller at alle koblingen mellom de to innleggene er stram, så vri ledningen tett for å fullføre sikring.

•Tie vinrankene fra gresskar og vannmeloner løst til ledningen og legger rammen som de vokser, med strimler av stoff eller pantyhose for å sikre.

•Skjære ut lenge strimler av tøy og knytte hver ende til ledninger når frukt begynner å danne. Knytte til ledninger under forming frukt og bruke stoffet som en hengekøye eller slynge for å støtte vekten.

Tips og advarsler

  • Trellising også forhindrer råte, som gresskar og vannmeloner ikke vil sitte på fuktig soil.2-av-1 styrene kan brukes i stedet for wire for å danne espalier. Elastisk stoff fungerer best for stropper, som den vil fortsette å passe frukt som den vokser.
  • Kontroller at espalier er sikkert forankret eller bruke en windbreak i vind områder; ellers kan det blåse ned og skade eller rykke planter.