Hvordan lage et espalier for en Square Foot hage

July 9

Bruksgjenstander som gamle eller billig sagkrakker og stiger kan enkelt konverteres til trellises for kvadratfot hager - liten, hevet senger som grønnsaker og blomster dyrkes. A-frame strukturen til disse verktøyene gir stabilitet, mens deres hengsler gjør det enkelt å pakke dem opp for vinterlagring. Trellises øker arealet av en hage seng som kan brukes for planting av oppmuntrende vining grønnsaker vokser vertikalt i stedet for viltvoksende. Effektiv bruk av arealet er en sentral tanke om kvadratfot hagearbeid, som ble oppfunnet i 1970 av Mel Bartholomew.

Instruksjoner

•Prepare en stige for en hevet hage seng og en så hest for en annen. Refinish et gammelt tre stigen eller så hest med fargerike oljemaling. Eller velg en billig aluminium stigen og sawhorse for prosjektet. Sjekk med familie, venner og på verftet salg å finne en stige og arbeid hest for liten eller ingen kostnader.

•Velg en 5-fots lange hevet sengen stigen til sin base fullt. Gravingen 6-tommers i hver ende på stigen base å plante føttene. Dekker føttene med jord og tamp den for å øke på stigen stabilitet i sengen.

•Plant pole bønne frø eller høyder liten squash i bunnen av hver etappe. Forsiktig trene opp vinrankene på stigens ben. Vokse salat frø eller andre grønne under stigen hvor de vil modne før vinstokker skyggen dem for mye. Plante gulrøtter, paprika og marigolds rundt omkretsen av sengen.

•Velg en hage seng som er minst 3 fot bred og lang som passer så hesten fullt. Grave 6-tommers-dype grøfter å synke føttene, da dekke dem med jord og pakke den ned. Drapere hagen netting over så hesten og fest den til bena med flere plast zip bånd.

•Plant grønnsaker som tomat, spiselige pea pods, bønner eller agurker langs bunnen av arbeid hestens netting på begge sider. Plante raskt voksende salat greener, hvitløk og gressløk inne nettingen for en tidlig beskjære til vining planter overta.

Tips og advarsler

  • Med litt fantasi og støtte, kan mange syes objekter finne nytt liv som hagen trellises. Gamle sengerammen, innersprings og vindusrammer er eksempler.