Hvordan lage et espalier for en Houseplant

August 5

Klatring planter, enten dyrket innendørs eller utendørs, kreve støtte under bestigningen å holde dem stående. Trellising houseplants gjør bruk av loddrett avstand istedet for tillater potteplanter å spre og vokse over kanten av beholderen. Klatring tentakler dekker støtte strukturen som de klatre oppover, lage attraktive utsikten på varierende øye nivåer. Bygge et telt espalier for en houseplant fra lengde 1-tommers bambus canes, er tre paneler eller plugger en enkel prosedyre som oppmuntrer og bistår vertikale veksten.

Instruksjoner

•Measure dybden av valgte anlegget beholderen, og posten funn. Bestemme høyden på telt espalier, og legge til dybden av beholderen anlegget til å beregne høyden av bambus polakkene. Vanligvis espalier bør tilsvare to ganger høyden av beholderen, eller vekten kan forårsake potten til velte. For eksempel hvis beholderen er 12 inches dypt, og du vil et 24-tommers høye espalier, bruke bambus canes 36 inches høy.

•Skjære fire 1-tommers bred bambus polakker eller canes til ønsket lengde med en SAG. Danne kuttet på hver stang rett over en node å holde overflødig vann pooling i og råtnende strukturen.

•Measure kanten av anlegget potten og mark fire like linjeavstand punkter langs den med en markør. Sett inn en stang i jorden langs kanten av potten, flush mot et merke. Presse pole helt gjennom så slutten berører bunnen av potten. Vinkel pole litt innover, så er øverste enden faller over midten av potten. Fast jorden rundt sin base slik det står på egne.

•Sett inn en annen påle i potten på merket poenget, skyve den helt gjennom så den hviler på undersiden av beholderen. Vinkel denne stokk og gjenværende to canes du setter inn over merkene på kanten av beholderen så øvre endene av polakkene møtes i midten av potten.

•Grasp øvre ender av pålene ved midten av potten så espalier ligner et telt. Om nødvendig øke eller redusere vinkelen på en stang, slik at den oppfyller de gjenværende polene over midten av potten. Pakk en lengde på hage wire eller tau rundt øvre endene av polakkene, 2 til 4 inches fra tips, for å koble dem sammen.

•Weave hage wire eller tau over og under polakkene, 5 inches fra den øvre felles, danner en horisontal støtte som anker de voksende tentakler av houseplant. Også veve en horisontal støtte rundt sentrum av polakkene, og en annen flere inches over nedre ender. Dra hver vannrette støtte stram mens veving det over og under polakkene.

•Sikker voksende tentakler av houseplant til lavere horisontal støtte med bånd å trene det klatre oppover.

Tips og advarsler

  • Plant frøplante houseplant eller sår frø CDROM espalier i potten, for å redusere sjansene for å skade røtter ved innsetting canes gjennom potting jord.