Hvordan lage et espalier for bønner & erter

November 8

Hvordan lage et espalier for bønner & erter

Bønner og erter er belgfrukter som vokser i både busk varianter og pole, eller vining, varianter. Vining erter og bønner vokser i litt forskjellige årstider, men begge kan vokse til 6 fot eller mer med riktig pleie. Som sådan, krever de støtte til å holde dem opp fra bakken. Bygge disse plantene en enkel hjemmelaget espalier-systemet når du plante dem, og deretter knytte vinrankene opp strukturen når de får lenge nok. Gi bønner og erter godt vann og ernæring for å støtte deres vekst opp og over espalier.

Instruksjoner

•Amend jord i planting området til en dybde på 1 fot. Legge 2 inches av rask-drenering jord og 3 inches av kompost på toppen planting, og grave endringen i denne øverste laget av jord. Dette gir erter og bønner ideelle voksende grunnlaget og løsner jord for espalier konstruksjonen.

•Skyv en 6 fot eierandel i bakken 4 inches bak hver bønne eller ert plante. Presse innsatsen ned 1 fot eller til den er sikker i jord. Hvis du har plantet flere rader med bønner eller erter, Skråstill par av disse innsats mot hverandre for å møte øverst i en "A" ramme. Bruk wire for å sikre pålene ved sine topper. Hvis du har plantet bare én rad med erter eller bønner, vikle ledningen rundt toppen av første pole i linje og kjøre den til neste Sydpolen. Vikle ledningen rundt toppen av at polet og flytte til neste, fram til siste polet. Klemme ledningen tie det av, og bygge en andre "story" wire 2 fot under først.

•Tie bønne og ert planter til strukturen når de får høy nok. Bruk myke følte bånd til å binde de viktigste vinstokkene løst til espalier. Pakk vinrankene rundt espalier som de får lengre å trene plantene vokser langs skogen. Ikke binde båndene for hardt som det vil skade planter. Ikke binde løvverk eller blomstring stilk, som de vil bryte.