Hvordan lage et espalier for Berry Vines

March 17

Berry planter lar deg vokse din egen frukt, selv i en liten bakgårdshage. Noen bær planter, inkludert bringebær og bjørnebær, krever et støtteapparat å vokse beste. Et espalier holder berry canes oppreist, slik at de kan produsere bedre. Oppreist planter tar mindre hage bakken plass og er lettere tilgang for innhøsting. Beskjæring er også forenklet når plantene er trent vokser langs en enkelt espalier. Et enkelt t-bøylen espalier krever minimal arbeidskraft og materialer til å sette opp og vedlikeholde vellykket.

Instruksjoner

•Dig 10 - 12 tommers dypt hull i hver ende av raden bær. Plass hullene 6 til 10 fot fra hverandre, husk at en kan vokse 6 feed bred; Derfor forvent å plassere to busker under et 10-fots espalier (forutsatt at du ikke har plantet ennå.) Bruke en spade eller en post hull digger for å gjøre hullene.

•Still en 6-foot-tall innlegg i hvert hull. Fyll ut rundt innlegget med fjernet jord, tamping den på plass solid så innlegget er forankret godt.

•Plasser et 30-tommers lang 2-ganger-4 over hvert innlegg å krysse armene på «T.» Skru styrene til toppen av innlegget.

•Skru et øye nål i hver ende av hver strek, for totalt fire øyekroker.

•Strekk en lengde av 12-gauge wire mellom de to motstridende øye kroker på hver T-post. Sikre ledningen ved å vri endene sammen eller en wire klemme. Gjenta for det andre settet øyekroker. Ferdig espalier har to T-innlegg overfor hverandre, med to ledninger strekker seg mellom dem som er festet til endene av korset barer.

•Strekk en andre ledning mellom de to viktigste innleggene, halvveis mellom jord nivå og toppen av innlegg. Tie kortere canes til denne wire løst å gi dem noe støtte til de er høy nok til å nå toppen av espalier. Du kan binde dem løst til toppen ledninger når de er høy nok.