Hvordan lage en vintreet espalier

September 24

Et espalier kan konstrueres for en rekke vintypene. Det er gjort så vintreet planter kan bruke dem til å klatre oppover og vokser raskt. Alt fra blomster til grønnsaker kan vokser på et tre espalier som er sikret på en vegg eller gjerdet, og resultatet er en kreativ vakker måte å vise din hage og dens bounty. De trenger ikke for mange forsyninger, men trenger noen dedikasjon og hardt arbeid for å gjøre et langvarig espalier som kan brukes i år framover.

Instruksjoner

•Velg der du vil plante unge vinrankene og henge espalier. Det kan henges på siden av en vegg i hagen din eller på siden av huset. Det vil være sikret minst 4-6 inches over bakken og trenger et område som er minst 5 til 6 fot vidåpne.

•Lay ut av 8 planker av tre. Slutt resultatet av vintreet espalier blir et kryss i tre ligner en tic-tac-toe bord, spikret sammen. Plassere fire plankene det 4 fot lang på bakken parallelle med hverandre. Bruk målebåndet for å opprette avstanden mellom plankene litt mindre enn 1 fot. Kontroller at endene av plankene stilt opp jevnt.

•Lay fire andre tre planker som er 4,5 fot lang av deg. Starter øverst på espalier, stedet et av vinkelrette planker over fire plankene som allerede legger ned. Bruk hammer å sikkert spikre dette forumet alle fire plankene, bruke en spiker midt i der plankene møtes.

•Measure et halvt foten ned og plassere en planke ned på samme måte. Spiker denne bjelken på andre 4 plankene på samme måte som trinn 3. Gjenta denne prosessen til det er ingen planker venstre. Det bør være overflødig tre på hver side av espalier siden disse planker måles halv fot lengre enn de andre.

•Examine espalier. Det bør ligne en tic-tac-toe bord. Plukke den opp og kontroller at det er solid og alle neglene holder plankene sammen. Konfigurere den rett mot veggen der du henge den. Bruk målebåndet og legger en annen 4 til 6 inches over espalier. Målingen, avhenger av hvor høyt du vil espalier skal opp fra bakken.

•Bruk nivået og merke på veggen der du henge espalier. Få merkene der du skal skru i hengende kroker, så sørg for at det er en på hver oversiden av espalier for støtte, og i midten.

•Bruk den elektrisk skrutrekkeren og sett inn hengende kroker. Kontroller at de er satt inn nok inn i veggen som de kan tåle vekten av vintreet espalier. Henge espalier på kroker og kontroller at det er solid og sikker.

•Plant unge vinstokker under espalier i bakken av veggen. Plante to per espalier, så de har masse plass til å spre seg og vokse. Plante hver vintreet minst en fot i fra sidene av vintreet espalier, men minst en fot fra hverandre. Plasser små armene av vintreet være pakket rundt i bunnen tre planker espalier å sikret for fremtidig vekst opp på vintreet espalier.

Tips og advarsler

  • Bruk en feil og motstandsdyktige mot insekter tre som cedar hvis desiredYou må regelmessig plassere og plassere deler av vintreet sikres til espalier å sikre vekst, eller det kan falle til jorden og dør.
  • Vær forsiktig når du arbeider med elektroverktøy for din sikkerhet.