Hvordan lage en vannfontene i en dam

October 18

Hvordan lage en vannfontene i en dam

Legge til en fontene liten bakgård tjern å holde vannet aerated, gi behagelig musikalsk akkompagnement til lyden av fugler og dyr, og gjøre hele dammen området mer energisk, interessant og mygg-fri. En fontene ikke har å utdype, kalibrert til en datastyrt mønster eller gir flere strømmer fra munnhulen til et dusin skulpturert stein fisk. Du kan bruke noe så enkelt som en overflate bubbler, billig som en solar fontene eller uventede som en stabel av boret stein øker av dammens dypet og spruter vann gjennom et hull i toppen.

Instruksjoner

Kjøp en egen pumpe for fontenen å holde vedlikehold enkel og lar deg deaktivere fontenen. Vanlig dammen pumpen vil bo aerate fisk eller planter og redusere alger blomstrer. Kjøpe pumpen i et kit som inneholder levering vannrør og fountainhead om mulig.

•Determine hvor fontenen vil dukke opp fra dammen. Redusere vannstanden, hvis dammen er allerede fylt, eller bare vasse i og få våte. Angi en konkret blokk eller en murstein på gulvet av dammen der pumpen vil hvile. Plassere pumpen på blokken. Strømledningen over side av dammen.

•Skjære et hull i bunnen av en stor dam kurv eller en plast kasse for vannrøret å rote gjennom. Fest vannrøret pumpen. Plass kasse eller kurven opp ned over rør og pumpe. Dekselet tillater vannet å strømme rundt pumpen, men holder løv og andre store rusk fra clogging den.

•Measure normal høyden av dammen nivå og trim røret omtrent to inches over vannlinjen. Knytte en bubbler fountainhead til røret for en enkel, boblende fontene. Kjøre en linje av silikon lakk rundt felles av rør og fountainhead å sikre det, om nødvendig. La silikon tørke helt. Dette kan ta opptil 24 timer, avhengig av produsentens instruksjoner.

•Fyll når dammen nivået normal høyden. Koble strømledningen til en utendørs stikkontakt og deretter kamuflere ledningen med stein, planter og bunndekkende. Slå på pumpen, og nyt din lite vedlikehold fontenen.

Tips og advarsler

  • Vannliljer fantastisk rundt en bubbler fontene, men de ikke vokse over det og forstyrre vann levering.
  • Hvis pumpen forsiden har en tendens til å flytte eller flyte, bare sette en tung stein for å holde det på plass.
  • Hvis du får mange silt eller sesongmessige leaf fall i vannet, rengjør rundt pumpen regelmessig for å holde det fungerer.