Hvordan lage en utvidbar Willow espalier

July 12

En utvidbar hage espalier laget av piletre grener er en allsidig utendørs aksent. Med noen få enkle verktøy, noen grunnleggende materialer og en liten tid, kan du gjøre dette vakre og praktiske gitter å utstillingsmonter din favoritt klatring anlegg mot et gjerde eller vegg, eller som et frittstående støtte for en potteplante eller sengs plante. Det kan utvides som planten vokser, også, noe som gjør dette til et verdifullt tillegg til din hage. Willow er et meget holdbart tre din utvides espalier varer i årevis i hagen din.

Instruksjoner

•Gather 20 grønne willow grener fra en voksende treet, bruker hage clippers og stigen hvis nødvendig. Velg grener som 3/4 til 1 tomme tykk og minst 3 fot lang. Bare samle grener fra et tre at du eier eller har tillatelse fra eieren til å kutte.

•Strip grenene av blader og kuttes 16 grenene jevnt til 3 fot lang. Reservere gjenværende grenene.

•Skjære wire i 50 stykker av 3 inches. Krøll 1/2 tommers på en ende av hver brikke, bruker nål nebbtangen, i en liten curlicue. Bøy curlicue å ligge vinkelrett stykke wire.

•Measure midten av hver gren og mark. Måle og markere 9 inches fra hver ende av hver gren.

•Drill et hull gjennom hvert merke. Passere rett slutten av en wire gjennom hullene koble to grener i midten. Curl enden med rette å danne en curlicue og bøy den vinkelrett grenen, forlater litt slakk, opprette åtte store x som kan åpnes og lukkes.

•Lay tilkoblet grenene (den x) ut på bakken med topp og bunn grenene av hver X overlappende litt. Koble matchende hullene med ledninger som før, og krølle slutten av ledningen, bøying curlicue vinkelrett grenen, forlater litt slakk slik at espalier vil flytte og utvide fritt. Du får to ekstra hull på hver av to x på endene på toppen av X og en nederst - fire ekstra hull totalt.

•Skjære to reservert grenene i fire 18-tommers lengder og bore et hull i midten av hver. Plass hullet i hver 18-tommers gren å koble til en ekstra hull i en av dine espalier, kobler oppå eller under etappen av slutten X etter mønster. Knytte disse korte forgreninger til ekstra hullene i slutten x, med et stykke wire, curling slutten av ledningen som før. Disse vil danne mindre x i hvert hjørne på espalier. Stram tråden slik at disse korte grener passer tett, som det vil være bare delen av wire holder dem.

•Trekk espalier apart trekkspill stil for å forlenge og presse espalier sammen, trekkspill stil, for å gjøre det kortere. Espalier åpner og lukker på individuelle tilkoblinger som saks. Det vil være 3 fot høy når trykket sammen (lengden av grenene) og åpner opp til være litt over halvparten så høy når fullt åpnet, og være omtrent tre ganger så lenge fullt strukket åpen som når trykket sammen.