Hvordan lage en stopp Dado felles med ruter bord

March 16

Dado ledd er noen av de vanligste og sterkeste leddene som kan gjøres med en ruter. Stoppet dado leddene er ideelle for bokhyller og hyller. Med en stoppet dado avslutter felles en tomme eller så forkant, som skjuler felles fra visningen. Gjør en stoppet dado felles med en ruter er gjort nøyaktig samme måte som å gjøre en ligger dado er gjort, men en hindring plasseres i å holde ruteren flyttes hele veien gjennom kuttet.

Instruksjoner

•Bruk litt rett ruter. Litt rett vil gjøre rektangulære kutt kreves for en dado felles.

•Clamp en 2-ganger-4 til tre som en guide. Bestem hvor du vil dado felles ligge på tre. Lage en linje på veden. Måler 1 1/2 inches fra linjen og tegn en linje. Sted 2-ganger-4 selv med den andre linjen. Dette vil tillate plass nødvendig for ruteren og bør stille felles opp perfekt med din første linje.

•Clamp en annen 2 x 4 til tre der du vil dado felles for å stoppe. Dette vil holde deg fra skjære hele veien gjennom bredden på veden. En stoppet dado bør avslutte omtrent en tomme forkant av tre.

•Slowly flytte ruteren gjennom kuttet. Bruk flere går med ruteren for å gjøre kutt, øke dybden av kuttet hver gang. Løvtre, bør dado kutt være bare 1/8-3/16 av en tomme. Middels tetthet fibertre eller kryssfiner skal kutt 1/4 tommers.

•Square opp buet slutten av dado med en meisel. Slutten av kutt vil være litt buet. Forsiktig skrape bort uønskede treet til du har en perfekt kvadrat felles som passer til resten av.