Hvordan lage en stål gitter gigg

September 21

Hvordan lage en stål gitter gigg

Latticework er som krysser mønstret lyst tre som legger skjønnhet og tekstur til utendørs design. Lattices kan brukes til å skille utendørs levende områder og gangveier, samt personvern skjermer. De er også brukt som syn barrierer mot skjemmende aspekter av landskapet. Endelig kan latticework brukes til å skille områder av landskapet samtidig som filtrert lys inn. Lattices er vanligvis kjøpt som 4-by-8-fots produsert paneler med 5/4-av-1 ½-tommers behandlet furu lekte. Du kan også raskt bygge din egen gitter paneler med en hendig stål gitter gigg.

Instruksjoner

Utforme gitter panelet Jig Design

•Lay et stykke 4-by-8-fots kryssfiner på en arbeidsflate. Sette et merke på den øverste kanten og en på venstre side, hver 12 inches fra øvre venstre hjørne av panelet. Bruk en konstruksjon og tegne en linje som kobler disse merkene, produsere den første kurset-kontrollinjen. Det skjærer toppen og venstre kant på en 45 graders vinkel. Det første kurset i metall pilk strimler (jig medlemmer) plasseres alle parallelt med denne linjen. Merk: Denne linjen kan ikke hjørne, fordi kort linje kan resultere i tap av nøyaktighet i utformingen.

•Få en linje fra øverste venstre hjørne av panelet vinkelrett på det første kurset-kontrollinjen. Bruk en innramming kvadrat for å sikre at den oppfyller den første kurs kontrollinjen i rett vinkel. Dette er den andre kurs-kontrollinjen. Alle andre kurs lekte plasseres parallelt med denne linjen og automatisk vinkelrett på det første kurset lekte.

•Sett på vernebriller og hørselsvern. Mål 6 stykker av 1/8-tommers-ved-2-tommers stål bar lager 8 fot lang med et målebånd og innramming kvadrat. Skjær dem kvadrat med en tung Stempelkompressorer så. Arkiv av alle kutt kanter med en stål arkiv.

•Bruk målebåndet og mark seks flekker - ned hver 8 inches, begge sider av 4-fots sidene av kryssfiner arket. Fest en kritt linje for å produsere seks vannrette linjer mellom merkene. Bruk bygging lim å midlertidig koble seks delene av stål til kryssfiner ark. Angir hvert stykke stål på den vannrette linjen og bruker fjærklemmene for å holde dem på plass. At limet å sette i 1 time.

•Hold et stykke stål på første kurset kontroll linje. Utvide stål og lar den for å forlenge over øvre kryssfiner kanten. Komme over og merke stål til en flere inches utover venstre kant. Skjær i stål med Stempelkompressorer så. Legge det mot den første kurs kontrollinjen og hold den på plass med fjærklemmene. Bruke skrap lekte som et avstandsstykke og legge nok over lang stål strimler, på begge sider av den første - fylle ut kryssfiner overflaten. Dette er jig medlemmene.

•Mark midten punkt der alle jig medlemmer snitter strimler nedenfor. Sett små punch hull i disse merkene og bruke en makt drill og 1/8-tommers litt å bore ett hull gjennom både topp og bunn jig medlemmer. Bruke en driver blad vedlegg på makt drill og skru 1/4-tommers maskin skruer gjennom hullene koble jig medlemmene til parallell medlemmer nedenfor. Invertere kryssfiner på en arbeidsflate eller gulv og merke linjene der jig medlemmene utover kryssfiner. Plasser kryssfiner på en arbeidsflate og bruke Stempelkompressorer så for å kutte den overskytende stål utvidelser. Ikke Fjern dekopaj fra kryssfiner på dette punktet. Dette fullfører jig strukturen.

Installere diagonale Jig skruene

•Plasser kryssfiner rett side opp på en arbeidsflate. Spore andre kurs kontroll linje - fra den opprinnelige linjen på kryssfiner - på jig medlemmene. Holde et stykke lekte på linjen og tegn en linje til jig medlemmer. Gjør dette på begge sider av lekte. Dette definerer kurs lekte posisjon. Bruk et stykke stål og alternativ med et stykke lekte til alle parallelle andre kurset linjene er trukket over jig medlemmene.

•Punch og bore en 1/8-tommers hull i midtpunktet av linjer i alle jig medlemmer. Kjøre 1/8-x 1 tommer maskin skruer inn alle hullene forlate 3/4 tommers over hullet. Nøye trekke dekopaj fra kryssfiner og bruke husholdning renere å fjerne limingen fra sin baksiden. Dekopaj er fullført.

•Test dekopaj ved å legge strimler av lekte mellom jig medlemmer og la dem overlappe kantene. Legge diagonale lekte strimler mellom skruene som definerer de smale breddene, ikke de bredere. Når fullført det bør bli overlappende lekte i alle lekte sporene. Bruk en lys-plikt stiftemaskin og kjøre to stifter i krysningspunktet for alle lekte. Invertere dekopaj på en arbeidsflate og bruke en sirkelsag for å kutte av alle de overskytende lekte. Dette miters samtidig alle kanter av gitteret. Forsiktig lirke lekte fra dekopaj.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil arbeide med større eller tyngre tre, kan du vurdere å oppgradere jig utformingen til 1/4-tommers stål.
  • Bruk høring og øyet når du arbeider med elektroverktøy.