Hvordan lage en peis mer energi effektiv

September 22

Peis er mer et dekorativt element enn en oppvarming enhet. De er ineffektivt, mister mer enn 80 prosent av varme de genererer selv når brannen er lynrask. De fleste av de varme rømmer opp av Pipa som naturlig konveksjon strøm rykk på varmet air. Utkastet opprettet av denne luftstrømmen faktisk trekker varm luft fra rommet langs, ytterligere redusere effektiviteten. Det er imidlertid et par ting huseiere kan gjøre for at deres peiser utføre en bedre jobb med oppvarming hjemme.

Instruksjoner

•Lukk demperen når peisen ikke er i bruk. En åpen demper, en som er delvis åpen, kan varm luft fra hjemmet til å unnslippe til utsiden.

•Arrange for en grundig rengjøring og inspeksjon av peis, gass og demper. En lisensiert fridykker er kjøpedyktig utføre nødvendige oppgaver. Undersøkelsen avslører problemer som sprekker som kan føre til gasser innstigning hjemmet eller brannfare. Rengjøring fjerner sot og kreosot, tilstedeværelse av som reduserer peis effektivitet og øker sjansene for opplever en skorstein brann.

•Åpne utenfor luften lufthull hvis din peis har en. Vanligvis ligger på gulvet av brennkammeret, kan ventilen uteluft inn peisen, redusere mengden av varm luft trukket i fra rommet.

•Bytt en solid metall gitter med en oppvarming gitter laget av rørformet stål. Oppvarming gitre er C-formet, med en design som trekker kald luft fra bunnen av rist, varmer den via vedfyrte og sirkulerer varme luften tilbake i rommet.

•Installer peis glassdørene. Kontroller at enheten også har en skjerm og passer tett mot utsiden av peisen. Skjermen fungerer som en gnist bør sikkerhetshensyn siden dørene er igjen åpen når peisen i bruk. Lukk dørene som brannen dør ned for natten. Det kan du forlate demperen åpen for å la røyken rømme, men hjelper stopp varm luft fra passerer gjennom peisen og opp Pipa. Siden glass er en god varme dirigent, utstråle lukkede dører også en døende brann varmen tilbake i rommet. Aldri lukke dørene på en varm, brølende brann fordi det herdet glasset kunne bryte.

•Vri på den varme Sirkulator hvis din peis er utstyrt med en. Dette er vanligvis bygget i peisen mur og inkluderer ventilering som omgir brennkammeret. Det fungerer på samme måte som en oppvarming gitter, bortsett fra på en større skala og med en vifte motor å trekke i mer kald luft og levere et større volum av oppvarmet luft inn i stua.

•Purchase peis sette inn og ordne har en lisensiert entreprenør installere den. Disse enhetene, særlig de som er sertifisert av Environmental Protection Agency, er svært effektiv. De fleste har vinduer som lar deg se brannen, men høre crackle er vanskeligere.