Hvordan lage en Monet hage

February 19

Hvordan lage en Monet hage

Claude Monet (1840-1926), fransk pioner impresjonistisk maleri, er hovedsakelig kjent for malerier inspirert av de to hagene han skapte i sitt hjem i den franske landsbygden. Henrykt med blomster og de kunstneriske effektene av vann, Monet dyrket sin flerårig blomsterhage med busker og trær og hans japansk-inspirerte dammen som fag for sin kunst. Restaurert hagene er åpen for offentligheten i Giverny. Monet understreket farge, tekstur og asymmetriske, organiske former over egenskapen, formell design tilnærminger.

Multi-level beplantning

Monets hagene er væske, naturalisert og dynamisk. Simulere hans stil, vegetasjonen i flere høyder må blandes sammen og de ulike planting områdene bør bare løst defineres, blending i hverandre uten strenge avgrensning. Monet vurdert farge harmoni når plante blomster, og da han forlot dem til å vokse til deres naturlige størrelser og former. Monet blandet vanlig blomster med sjeldne blomster han lærte om i studiene botanikk. Ikke dele områder med kanter, innlemme formelle plener eller bruke trær som knutepunkter. I stedet, bland mindre ettårige og stauder i spredte klumper i forgrunnen og omgir disse med større flerårige blomster, busker og små trær.

Stier og blomster

Bruk av uformelle gangveier med blomstrende stauder overfylte fra tilstøtende sengene er ett av kjennetegnene av Monets hager. Banene er ofte teppebelagte med torv og bred nok for flere folk å spasertur sammen side-ved-side. Mange blomstrende stauder og stauder sett i Monets hage malerier, inkludert skjeggete iris (Iris germanica), som vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 10.

Arbors og Trellises

Klatring vinstokker og deres støtte strukturer spilte en viktig rolle i Monets hager. Vurdere å bygge en tunnel-lignende arbor over en bred vei sett i mange av hans malerier. Arbors kan også plasseres over senger slik at blomstrende vinstokker dryppe ned bakken blomstene som gror skyward. Kinesisk wisteria (Wisteria sinensis) og søt høst clematis (Clematis maximowicziana.) er to blomstring vinstokker som skjønte fremtredende Monets hager. Dette kan dyrkes i USDA sonene 5 til 10 og 3 til 8, henholdsvis.

Vann Garden

Størrelsen på Monets dammen og hageområdene ville være vanskelig å duplisere for gjennomsnittlig hus, men utformingselementene og mange av de samme plantene kan være dyrket i en hage på mindre skala. Som hans blomsterhage, var Monets dammen ikke omgitt av klippet gress og formelle beplantning, men i stedet fløt med frodige farger og teksturer på alle sider. Rundt dammen brukte han primært en blanding av blomstrende busker og trær, mange som henger over vannkanten. Blant dammen Hagens høydepunkter, en japansk bro er rikt utstyrt med wisteria og en gråtende vier (Salix spp.), hardy i USDA soner 2 gjennom 9a, sammen med andre løvtrær gjenspeiles i dammen, som inneholdt hardfør vannliljer (Nøkkerosene) hardfør i USDA soner 3 til 9.