Hvordan lage en Luffa Scrubber

February 13

Hvordan lage en Luffa Scrubber

Luffa scrubbere er dyrt fordi de er svært nyttige for peeling hud, omtrent skrubbing kokekar som ikke kan tolerere stålull, forsiktig vasker grønnsaker og mange bruksområder i mellom. Med litt skitt, sol, vann og luffa frø, kan deg også, vokse disse fruktene og opprette din egen luffa scrubbere.

Instruksjoner

Hvordan lage en Luffa Scrubber

•Determine hva hage sonen du bor i (se ressurser). Sonene er basert på siste vårens frost dato. Dette er viktig å vite fordi luffa vokse i varmt vær og har en lang vekstsesongen. Å vite din sone hjelper deg med å finne ut når å plante luffa frø.

Kjøp frø. Look online eller lese seedet kataloger (se ressurser). Luffa er en squash og kan også skrives som loofa. Pass på å kjøpe frø i vinter slik at du kan sår deretter direkte i bakken, rett etter de siste frost i ditt område.

•Prepare hagen din. Hvis du ikke har en, kan du klargjøre et område for frø. Dette kan være ved foten av et gjerde, midt på plenen, ved siden av din huset, etc. Hvis din vekstsesongen er kort, kan du starte frø innendørs en måned før den siste frost datoen. Dette vil gi din squash et godt forsprang på sesongen.

•Give dem plass til å vokse. Luffa squash er vinstokker og liker å klatre, så gi dem støtte. Dette kan være så enkelt som å sette et espalier i nærheten, kaste noen påler i bakken med streng over dem for dem å vokse opp, eller la dem klatre et gjerde.

•Luffa må varme været å vokse og angi frukt. Hvis det begynner å bli kaldt i ditt område, kaste et lys teppe over dem om natten og fjerne i morgen så det blir varmt. Dette vil forlenge vekstsesongen din squash.

• Gjenopprette squash fra vintreet når vintreet blader og luffa har slått brune. Dette er vanligvis etter den første frosten har drept vintreet. La luffa sitte på vintreet for så lenge de forblir opp så de tørke i solen. Hvis du har å plukke dem tidligere, la dem i en leilighet i solen.

•Break blomst slutten og rist til frøene faller. Lagre frø for nyplanting.

•Fjern huden. Huden på din tørket luffa vil være svært vanskelig. Deretter skrelle av huden å avsløre svampen under suge luffas i varmt vann i en halvtime. Din luffa vil ikke se uberørte og hvit som du kan se i en butikk.

•Soak luffa squash i vann blandet med litt blekemiddel eller hydrogenperoksid. Dette vil lette fargen på din svamper og kvitte seg med alle mold som kan være på svampen selv. Ikke alle ønsker deres loofa dynket i kjemikalier, så dette trinnet er valgfritt.

•Still din luffa å tørke i noen dager. Ganske snart må luffa squash klar til bruk for hva scrubber formål du ønsker. Du kan klippe det i kortere lengder for brukervennlighet.

Tips og advarsler

  • Luffa squash kan også spises når de er små og øm. De har en mild smak ligner aubergine som tar på hva andre smaker det er kokt med.
  • Luffa kan være finicky - de trenger riktig mengde tid og varmt vær. Noen ganger frø kan ikke alltid ta, så prøve og til slutt du får den rette kombinasjonen av vær og flaks.