Hvordan lage en liten hage dammen

September 16

Hvordan lage en liten hage dammen

Du kan gjøre en liten dam raskt og enkelt i gårdsplassen eller bakgård ved hjelp av en preformed tjern rutefly. Denne dam rutefly er laget av hard plastikk harpiks eller glassfiber og holder formen. Graver hull for din preformed tjern rutefly vil bli det tyngste arbeidet du må gjøre for å installere hage dammen. Når du har installert dammen, kan du holde den fri for alger ved å velge akvatiske dammen planter som Elodea og Anacharis.

Instruksjoner

•Velg et flatt område som er stor nok for dammen. Snu preformed tjern rutefly opp ned og plassere den på ditt valgte sted. Bruk en hageslange til å lage en disposisjon av det dam rutefly i sølen. Bruk kritt spray til å spore omrisset av dam rutefly.

•Fjern gress i kritt spray linjen med en gress edger og en spade. Bruk gress edger til deler av disposisjonen gresset, og bruke spade til å grave opp inndelingene. Grave ut på innsiden av kritt linjen med din spade. Grave ned 2 inches dypere og 2 inches større enn tjern rutefly; noen dammen liners må grunne og dype områder som må du måle og grave ut.

•Fjern spredt steiner eller røtter. Bruk en nivå bunnen av hullet for tjern rutefly skal flat. Plass din preformed tjern rutefly i hullet for å kontrollere at hjelmen passer. Ta ut duken og hvis passformen ikke er riktig fortsette grave hullet tilpasses tjern rutefly. Legge til 2 inches av sand i bunnen av hullet når passformen er riktige, og deretter sted tjern rutefly tilbake i hullet.

•Bruk nivå å sjekke om dammen duken er i flukt med bakken rundt dammen. Rock tjern rutefly og tilbake til den passer riktig inn i hullet. Tilsett vann til dammen deretter tilbake fylle tomme mellomrom mellom liner og hullet med sand. Pack skitt under tjern rutefly leppe til å støtte den.

•Dekk av preformed tjern rutefly med flate steiner. Legge til grus å fylle i noen hull. Bruke klar emergent og submergent potteplanter som er puttet i stoff potter med akvatiske jord; jord og planter kan ikke flyte ut av disse potter. Plant emergent dammen planter som vannliljer, pilspiss og cattails rundt kantene av dammen. Stable noen flate steiner under plantene slik at toppen av stoff pottene er bare en tomme under overflaten av vannet.

•Sett submergent dam planter som Elodea og Anacharis under vann i dammen og surround bunnen av hver pott med flat steiner å holde pottene fra flytende. Sted flytende blader planter som duckweed, vann salat og vannhyasintmøbler på vannflaten og la dem flyte fritt.

Tips og advarsler

  • Submergent planter legge oksygen mens du fjerner karbondioksid å holde tjern vannet klart.
  • Flytende blader planter kan raskt dekke opp til 70 prosent av vannflaten blokkere solen som gjør alger trives.
  • Ikke bruk potter med avrenningshull.