Hvordan lage en hage-rakett

March 20

Hvordan lage en hage-rakett

En steinrøys, eller hage med en haug av steiner ordnet slik at veksten i visse planter, kan opprette en iøynefallende samlingspunkt i noen landskap. Opprette en rakett som ser naturlig og gir avløpet og tørre forhold for plantene dine kan være utfordrende, men med riktig planlegging og litt kunnskap, prosessen bør gå greit. Følg disse trinnene for å lage din hage steinrøys.

Instruksjoner

•Velg en plassering for din hage steinrøys. Kontroller at jorden har god drenering, eller er plassert slik at den ikke beholder lett vann. En skråning, som siden av en ås, for eksempel, gir god drenering forhold. Plasser en hageslange langs bakken slik at den skisserer konturene av din ønskede steinrøys.

•Bruk en hammer i innsats langs slangen. Bindebånd rundt foten av innsatsen å koble dem sammen og i form av din steinrøys. Fjern slangen.

•Fjern noen ugress innenfor området i din steinrøys ved å dra dem for hånd. Bruk en hage hakke for å grave ut noen dype røtter. Også fjerne alle andre partikler, inkludert blader, kvister og eventuelle steiner du ikke vil bruke i din steinrøys.

•BEGIN plassering steiner i steinrøys. Start ved yttergrensen eller rett innenfor steinrøys staket omriss, og sted største steinene der. Posisjon mindre og mellomstore steiner i en alternerende mønster mellom de store steinene. Også plassere medium og mindre steiner i sentrum av hagen. Utjevne bakken under steinene som nødvendig, med baksiden av en sparkel eller spade din. Dette vil beskytte bergarter på plass.

•Fyll grus i et 1-tommers lag i din steinrøys å fremme vann drenering. Spre laget med baksiden av din spade så jevnt dekker hele steinrøys. Hell på 1 tomme i jordsmonnet og legger et 1-inch-thick lag av kompost. Hell i et siste 1-tommers lag av sand. Jevne ut og jevnt alle lagene, med spade.

•Bruk en hageslange justert til spray til spray steinrøys til lagene er fullstendig mettet med vann. Gi steinrøys uken å absorbere vannet. Trykk en hage gaffel gjennom lagene daglig gjennom hele uken, kronglete hage gaffel for å kombinere sand, matjord og kompost lag. Spray steinrøys igjen etter helgen. Tillate lagene suge en ekstra uke.

•Plant en liten kombinasjon av planter det første året. Kombinere slike anlegg som små busker, stauder og bakken dekker å gi din steinrøys mer visuell interesse. Bruke planter som krever god drenering og trives i tørre forhold. Det andre året, legge mer planter å tilstrekkelig fylle din hage steinrøys.

Tips og advarsler

  • Når disposisjonen for din hage steinrøys, pass på å holde området liten nok slik at du kan enkelt nå over steinrøys for Luke og anlegg.
  • Bruk alltid vernehansker når du arbeider med steiner for å hindre skade.
  • Bruk en tilbake spenne når du løfter større steiner for å hindre rygg belastning eller mer alvorlige skader.