Hvordan lage en flerårig hage i Midtvesten

October 22

Hvordan lage en flerårig hage i Midtvesten

Stauder blomst for et par uker i løpet av en sesong og dø tilbake til bakken i vinter. Men så lenge de er hardføre til klima, vil stauder vokse tilbake neste år. Midtvesten er en stor del av USA, Oklahoma og Colorado til Øvre Midtvesten USA i Minnesota og Wisconsin. USA avdeling av landbruket soner i Midtvesten varierer fra 9 til 3, så en stor temperaturforskjell eksisterer mellom de ulike delstatene. Stauder tendens til å fungere bedre i kjøligere hager i de fleste tilfeller.

Instruksjoner

•Velg et sted for flerårig hagen. Kontroller at den har full til delvis sol og godt drenert jord. Legge til 4-6 inches av kompost til jord og arbeid det inn en dybde på ca 8 inches.

•Velg flerårige planter for hagen din. Velg planter som blomstrer på forskjellige tider så hagen din vil alltid ha noe i blomst. Peoner og orientalske valmuer bloom våren; coneflowers og daylilies blomstrer i sommermånedene og asters blomstre i høst. Sørg også for å velge planter som er egnet til området der hagen ligger.

•Plant stauder våren når været varmes opp. Lar 6 til 8 inches mellom hver flerårig slik at de kan spre. Husk å flette planter så forskjellige deler av hagen er blomstrende samtidig. Grave hull som dypt som root baller og to ganger så bredt. Plasser stauder i hullene og fylle hullene med jord.

•Legg ca 1 tommers vann til flerårig hagen hver uke.

•Mulch rundt foten av stauder å holde røttene fuktig. Om vinteren kuttet døde stilker tilbake til bakken og mulch over toppen av stauder med 3-4 inches av gressmalingsklaffen å beskytte dem for den harde vinteren i Nord Midtvesten.