Hvordan lage en enkel dampkjeler

March 30

Hvordan lage en enkel dampkjeler

Kraften til steam er brukt til å kjøre en rekke maskiner de siste 300 årene. James watts dampmaskinen, basert på prinsippene han oppdaget som et barn leker med sin mors vannkoker, revolusjonerte transport og førte til oppfinnelsen av the damptog. Kjelen, som varmer vann å produsere steam, sende det på høy press gjennom et rør, er en viktig del av hver dampmaskinen. Du kan lage din egen liten dampkjeler bruker en suppe kan se effekten selv.

Instruksjoner

•Fjern etiketten fra en stor kan suppe eller juice og bore to hull, ca 3/16-tommers diameter i den ene enden. Plasser ett hull nær kanten av overflaten, med det andre hullet 1 tomme nærmere til sentrum. Avløp innholdet kan og skyll den flere ganger med såpe og vann.

•Solder to 3-tommers lengde på 3/16-tommers diameter metallrør i hullene. Bøy forsiktig disse rør til deres ledige endene peker oppover. Bore et lite hull i siden av kan og loddetinn input munnstykket av en trykkmåler til den.

•Skjære to lengder av gummi rør, en 2 inches lang og en 12 inches. Koble en ende av kortere røret med en maskin skrue og skyv gratis slutten over ytterste røret. Dette tjener som sikkerhetsventil. Fest den ene enden av lengre rør til andre røret.

•Test sikkerhetsventil ved feste gratis slutten av lengre rør til en luftkompressor og justere kortere tuben montering på røret (hvor mye av slangen dekker røret). Eksperimentere til du finner punktet som sikkerhetsventil blåser ved 30 psi, som er registrert av trykkmåleren. Markere dette punktet på røret og holde ventilen montert på dette nivået.

•Elevate suppe kan bruke en ledning stativ, to stabler av skrap tømmer, eller en annen metode du velger. Kan bør være plassert slik at du kan plassere en propan fakkel under den. Gjøre det, etter å ha fylt kan halvveis med vann, kjøre din dampkjeler. Steam vil flykte gjennom lengre slangen, og kan bli brukt til å kjøre en liten dampmaskin.

Tips og advarsler

  • Bruk de tynneste ulike suppe tilgjengelig, siden du trenger å kunne passe alt innholdet gjennom en 3/16-tommers hull. Kjøttkraft fungerer best. En kan juice kan også fungere.
  • Arbeide med komprimerte steam er farlige. Bruk alltid vernebriller og hansker når du bruker din dampkjeler. Står bak et ark med plexiglass mens test-kjøre det til du er sikker på at det er trygt.