Hvordan lage en dam kanter

March 6

Dammen kanter gir en barriere mellom dammen vann og kanten på bakken jord, hindrer smuss fra å vaske i dammen ved å opprette en ramme laget av stein. Vekten av steinene komprimerer jorda under og sikrer sidene av dammen. Dette fremmer vann nivå som bidrar til å beskytte helsen til akvatiske planter og andre liv. En dam kanter gjør også omsorg for akvatiske planter og dyr enklere ved at du kanten av vann uten å forstyrre bakken ved vannkanten.

Instruksjoner

•Determine dybden og bredden på din dammen kanter ved å legge den valgte størrelsen skifer i en hel sirkel rundt toppen av hull for dammen slik at du unngår å bruke delvis stein stykker for å fylle et tomrom. Bruk en spade for å gjøre i gresset på ytterkanten av steinene der du vil begynne å grave kanting. Et annet merke på innsiden av dammens hull omtrentlig dybden av heller slik at du opprette dimensjonene til kanting sokkelen.

•Skjære ut en flat hylle med merker og lå ytterkantene av dammen fôr over hele, sirkulære kanten. Lå hver stein direkte opp mot hverandre, på slimhinnen, rundt utsiden av dammen og skyv dem ned slik at de oppretter en grunne innrykk i jorden under fôr.

•Fyll gapene mellom steinene med noen av jord gravd opp dammens hull. Fukte jorda å pakke mye det lett inn hver kløft. Pack skitt ved å trykke godt med hånden for å hindre at heller flytte og holde regn vann kjører fritt mellom steinene.

•Lay et ekstra lag av skifer over det første laget av pakket stein. Sette midten av hver skifer over tilstøtende sømmene bunner steinene så steinen har økt stabilitet.

•Overflate kanting ved å opprette en utvidelse for gangavstand av fôr dammens tolags skifer kanter med en ekstra ring av stein. Doble laget av stein umiddelbart rundt vannet vil ikke være så støttende til menneskelig vekt som en ettlags støttes av bakken.

•Sikker det andre laget av stein i bakken ved å gå over hvert stykke. Hvis jorden er tørr og du oppdager at hellene ikke er litt gjennomtrengende smuss, lett fukte skitt og så gå på stein veggen rundt omkretsen av dammen.