Hvordan lage en Cutting Guide for sirkulær sager

August 18

Hvis du vil gjøre en rekke lenge tre kutt å passe wall panel eller rippe trim på langs og du ikke har en tabell så hendig, bygge en guide som vil gjøre din standard sirkelsag like rett og nøyaktig. Det er mye arbeid å gjøre hvis du bare snakker om en eller to lange kutt, men hvis prosjektet skal kreve mange av dem, kan det være verdt å stoppe i 15 minutter og setter dette prosjektet sammen.

Instruksjoner

•Still spillbrettet 8-ganger-4 fot av 1/2-inch kryssfiner på sagen hester. Gjør flere merker 1 fot fra kanten. Bruk ditt nivå til å tegne en rett linje på merkene. Cut på linje med din sirkelsag, opprette en 8-av-1 fots stripe av kryssfiner. Fra den andre kanten av det opprinnelige styret, bruker du den samme prosessen for å kutte en 3-tommers stripe.

•Lay 3-tommers stripen på 1-fots stripen, på langs, med klippekanten 3-tommers Strip selv med fabrikken kanten av 1-fots stripe. Fabrikken kanten av 3-tommers stripen bør danne et gjerde som sitter på overflaten av bredere styret, med 9 tommer av kryssfiner foran den. Skru smale styret på bredere brettet sånn, synker skruer hver fot.

Stå et sted på slutten av styrene slik at 3-tommers stripen til venstre. Angi din sirkelsag på slutten av bredere styret, bladet henger foran den. Så skal være til høyre for gjerdet med kanten på flat så platen butting mot den. Bladet selv skal noen inches i høyre side av bredere.

•Start så og løpe det langs styrene, bruker 3-tommers kryssfiner stripe som guide. Det bør kutte en helt rett kant i bredere styret plassert akkurat hvor bladet kommer ned når den kjører langs gjerdet.

•Clamp det nye så guide til tre du kutte. Linje kanten av større stykke kryssfiner med linjen du vil klippe ut. Veiledningen skal være på venstre side av linjen. Lavere sagblad så det vil klare 1/2 tommers av kryssfiner, pluss dybden av tre du kutte under den. Kjøre så langs støttelinjen slik at det sitter over bredere kryssfiner, med platen gli gjerdet på venstre og bladet hengende utenfor høyre til kutt veden under.

Tips og advarsler

  • For kortere kutt, lage en kortere (og mer håndterbare) guide 4 fot lang i stedet for 8.
  • Bruk alltid vernebriller ved en sirkelsag.