Hvordan lage en buet løvtre Bullnose

October 14

Hvordan lage en buet løvtre Bullnose

En bullnose er en avrundet molding som passer på kanten av en tre overflate, som en trapp trå, hylle eller countertop. Molding har en liten avsats nederst så molding passer flush øverst og runder over den nedre kanten litt. Gjør en buet bullnose er et multi-trinn prosjekt. Kurven kuttes først, deretter avrundet ansikt og hylle kan rutes i tre til slutt molding.

Instruksjoner

Kurven

•Se kurven på kanten du vil installere din bullnose på på et stykke papp å opprette en mal.

•Skjære malen papp ut med verktøyet kniv og legge den på et stykke tre som er ca 1/4 tommers tykkere enn kanten du vil legge det til.

Sette inn en 1/4-tommers rabbet litt med betydning som har et kutte ansikt minst like høye som kanten du installerer molding på. Angi dybden på bit like tykkelsen på kanten.

Ruting

•Clamp buet tre stykket til bordet ditt arbeid. Fra venstre, kjøre ruteren langs tilbake buede stykket, å kutte en 1/4-tommers dyp rabbet langs baksiden av kurven, så høyt som tykkelsen på kanten det skal knyttes til.

•Dry passer molding kanten, bruke tre meisler, filer, rasper og sandpapir til å justere rabbeted ansiktet til kanten tett.

•Passer litt roundover med betydning til ruteren. Velg litt høyden er bare mindre enn halvparten av bullnose du oppretter. Angi høyden slik at skulderen av kurven er like over bunnen av ruteren.

•Clamp molding ned og kjøre ruteren venstre til høyre langs overkanten på ett ansikt. Løsne molding og snu den over. Klemme den ned igjen og kjøre ruteren en gang, på den andre siden å fullføre bullnose avrundet forkant. Sand molding glatt med en spindel sander.