Hvordan lage en badstue komfyr

January 28

Hvordan lage en badstue komfyr

Badstuer har blitt brukt av skandinaviske folket i generasjoner å rense seg selv og slappe av. De viktigste delene av badstue er en varmekilde, bygningen og damp. Selv om de enkelte delene kan virke enkelt, kan bygge disse delene som gjør det selv prosjekt være utfordrende. Den ovnen eller komfyren er hjertet og sjelen av badstuen og det brenner tradisjonelt tre for varme badstuen og produsere steam. Siden ovnen må være vanntett å produsere dampen, det kan gjøres med skrap og reddet materialer med litt tid og penger.

Instruksjoner

• Tastene til dette prosjektet er å finne en heavy-gauge sylinder. En gammeldags varmt vann kjele er perfekt for dette programmet, og kan ofte bli reddet fra useriøs verft. Når anskaffet, må sylinderen kuttes i halv å produsere ser ut en stor, åpen kan. Én måte å gjøre dette er å bruke en drill for å kutte en rekke hull rundt sylinderen.

•Weld et ark av stål over forsiden av halvparten sylinder og bruk flere ark til-boksen i de andre tre sidene produsere en boks med en halv sylinder nestet innenfor.

•Skjære runde hull i toppen av sylinderen og en firkantet hull i front. Rundt hullet skal brukes for skorsteinen og fronten, firkantet hull vil være for døren.

•Installer prefabrikkerte døren på forsiden av boksen med heavy-duty bolter og muttere. Installere skorsteinen til toppen av sylinderen.

•Fyll boksen med feltet steiner slik at sylinderen er ikke lenger sett. Disse bergartene vil varme fra tre brannen i sylinderen.

•Installer nybygde ovn i en badstue bygge så døren er utenfor. Stoke det med en varm brann, kaster vann på feltet steiner og nyte.

Tips og advarsler

  • De fleste av disse materialene kan innhentes fra berging yards. Feltet steiner er også lett tilgjengelig og ofte satt til side på gårdene.
  • Første gang ovnen brukes brannen bør brennes veldig varmt og veldig lenge å sikre feltet steinene ikke eksplodere fra fuktighet inne. Ledningen kan være vevd øverst på steinene å redusere sjansene for rock skår flyr ut.