Hvordan lage din egen novalty

December 30

Hvordan lage din egen novalty

Skidders er en flott måte å rydde opp hagen din etter en stor storm eller kutte ned et tre, og fagfolk i trelast bransjen ville gå tapt uten. Du kan tilbringe mye tid og penger for å kjøpe en stor novalty av typen som brukes av profesjonelle logging bedrifter, eller du kan lage en selv med noen materialer og en eide eller lånt kjøretøy. Du vil bli overrasket over hvor raskt og billig kan du fjerne din gårdsplass.

Instruksjoner

•Bend en av sidene av stål plate med klubbe, ca 1 tomme innenfor kanten, til en kurve som kommer opp fra resten av arket, som vil være novalty. Forme den med klubbe mot en buet overflate vil bidra til å holde en jevnere kurve for mer effektiv bevegelse over bakken. Dette hevet kant ville hjelpe for å holde loggen på plass ved å grave i barken mens du drar loggen.

•Kontroller hull på hver av de to hjørnene overfor fra den buede kanten med hullet så, ca 1 tomme i kantene. Være sikker på at hullene er stor nok for heavy-duty kjeden skal gjennom, men lite nok til å holde kjede seg også fritt gjennom hullene. Dette vil være for dra kjeder som festes på bilen.

•Kontroller to hull i hver av sidene vinkelrett bøyd kanten, ca 1 tomme fra kantene. Posisjon første hullene i midtpunkt av sidene, og andre hullene ca 6 inches fra bøyd og buede kanten. Pass på at heavy-duty kjeden passer gjennom hullene uten å flytte også fritt i dem.

•Koble sammen to lengder (ca 2 fot hver) av kjeden gjennom hullene i hjørnene overfor bøyd kanten. Hekte enden tilbake til kjeder gjøre festet looper rundt hjørnene av stål plate. Koble andre endene til en lengre liggetid kjeden (minst 3 fot), som vil legge til bilen for å dra den lastede novalty.

•Koble sammen to lengder av kjeden (hver lenge nok til å vikle rundt loggene pluss en fot eller slik) gjennom hullene i midtpunktene og hullene over bøyd kanten. Disse kjedene bør være åpent over stålplate med kroker på den ene enden, og kjører parallelt med hverandre på novaltys undersiden.

•Hook samlet novalty på baksiden av ATV, traktor eller pickup lastebil. Koble kjedene kjører over novalty sammen når loggene er lastet, tett nok holde nede loggen.

Tips og advarsler

  • Hvis du flytter stor logger, vil du sannsynligvis trenger mer kjedelengde å komme rundt dem.
  • Hvis du har problemer med å få en logg å bo på plass på novalty, spiker et lite stykke buet tre til loggen kjøre kjeden under.