Hvordan kurere korn frø

April 21

Hvordan kurere korn frø

Gartnere og bønder har lenge lagret frø overføre arvestykke kultivarer eller spare penger på frø. For ren korn frø stammer, samle fra planter som har blitt dyrket minst en mil fra en annen åpen pollinated korn variasjon. For å sikre den sunneste, beste produserer planter, vokser minst 200 maisplanter og lagre frø fra om lag halvparten av planter. Velg største planter med den beste øre produksjonen.

Instruksjoner

•Tillat ører på stilken til. For lang, tørr vekst sesonger, La ørene med de største kjernene bo på anlegget fire til seks uker. Fjerne ørene og vri cobs, arbeider frøene av med fingrene og tommelen. De bør komme pent, uten for mye press. Lagre i pustende stoff sekker på et kjølig, tørt sted.

•Force-luft tørr kjerner. Kortere vekst sesonger eller en våt sommeren og høsten krever gartneren fjerne øret tidligere å tørke. Plukke største ørene etter skall har slått brune og fjerne så mye skrelle og silke som mulig fra hver. Ordne ørene på en stål eller wire netting rack med 360 graders luftstrøm. Plasser stativer i rommet en med en temperatur over 40 grader Fahrenheit. Fans vil bidra til å redusere luftfuktighet så korn kan tørke. Mål flere fans på den laveste innstillingen på stativer. Sjekk på ørene én eller to ganger om dagen. Tørking ganger varierer sterkt avhengig av den opprinnelige fuktighetsinnhold i korn, luftfuktigheten i rommet og hvor mye korn du tørker. Når de er tørr, med et fuktighetsinnhold på 14 til 15 prosent, vri fjerne dem fra ørene og lagre i en pustende sekk på et kjølig, tørt sted.

•Hang ører å kurere. Hvis ørene er nær blir fullstendig helbredet, trekke brunt skall tilbake fra ørene og henge dem på et kjølig, tørt sted. Velg tørreste stedet tilgjengelig med en temperatur på mer enn 40 grader, vanligvis et rom i hjemmet, som fuktighet vil anledning ører å mugg. Vurdere hengende ørene foran et solfylt vindu solvarme og tørking fordeler.

Tips og advarsler

  • Tydelig markere din korn variasjon etter herding for å unngå uønskede tvers planting og pollinering.
  • Korn fuktighet testere er verktøy brukt på gårdene sørge for korn har tørket riktig for lagring. Liten modeller koster mellom $150 og $250. Gartnere kan også sende en liten mengde korn til en kommersiell fuktighet testing tjeneste, for en liten avgift, eller sjekk med statlige universitet forlengelsen office for lokale fuktighet testing ressurser.