Hvordan kurere Cedar Rust

January 27

Cedar apple rust eller sedertre hagtorn rust er en sykdom som har en tendens til å påvirke unge og kan drepe dem hvis ikke behandles riktig. Ulike kjemiske behandlinger er tilgjengelige fra Hagesentrene, men disse kan være dyrt, skadelige hvis ikke brukes riktig og noen ganger ineffektive. Denne hjemmelaget kur er lett å produsere med billige ingredienser er sannsynlig å ha hjemme.

Instruksjoner

•Bekreft at treet har cedar apple rust. Denne behandlingen kan være ineffektive mot lignende forhold. West Virginia University har produsert en faktaark detaljering hvor å identifisere cedar apple rust, som vanligvis resulterer i «lyse oransje, glinsende lesjoner.»

•Crush hvitløk fedd og legge til vannet. Bring vannet til å koke og småkoke i 30 minutter og la avkjøles. Det er ikke nødvendig å være så omhyggelige om klargjøring hvitløk som du ville om du bruker det i matlaging. Alt du gjør er trekker ut den essensielle oljen.

•Fyll oppvaskmiddel, vegetabilsk olje og natron i sprayflaske etterfulgt av avkjølt hvitløk vannet. Oppvaskmiddel er ikke aktiv i behandlingen av sykdommen, men hjelper hvitløk vannet holder seg til treet lenger og olje hjelper motstå fuktighet.

•Fjern infisert blader fra treet. Infiserte bladene vil ikke bli bedre og vil bare spre sykdom til ellers friske blader. Ta stor forsiktighet for ikke å ta noen friske blader hvis du har rørt infiserte seg, som dette kunne også forurenser sunn bladene.

•Thoroughly suge topper og bunner av alle gjenværende bladene og foten av stammen og bakken umiddelbart rundt den. Gjenta minst en gang i uken og etter hver nedbør.

Tips og advarsler

  • Denne behandlingen kan være effektiv på andre plante plager og billig nok til å eksperimentere med.