Hvordan kontrollerer bønder raps skadedyr?

November 20

Hvordan kontrollerer bønder raps skadedyr?

Rapsolje planter (også kjent allment som oljevekster drue) dyrkes for å produsere slike allestedsnærværende produkter som rapsolje, men er også utsatt for en rekke insekter og sykdommer. Skadedyr vanligvis forbli den samme året rundt, men avhenger av en rekke forhold. Rapsolje avlinger vokst i nylig utviklede områder er fri for de fleste skadedyr for sin første sesong av vekst, siden det tar tid for insekter å finne veien til avlinger. Dette er bare en rask løsning siden gitt nok tid, nye områder blir så infested eldre raps avlinger, men bønder bruker en rekke triks for å opprettholde sunn plantevekst.

Vekstskifte er vanlig når voksende raps planter, både kaste av insekter som trives på raps og fylle bestemt næringsstoffene i bakken raps planter foretrekker. Rotasjoner siste vanligvis årene, for å sikre de beste forholdene når raps avlinger er plantet. Over en lengre periode av tid har de fleste insekter flyttet eller døde overwintering. Bønder er også nøye velge hva arter av raps anlegget de vokser. To primære arter å velge fra, polsk og Argentine, og mens begge er sårbar for angrep fra bevinget insekter som loppe biller, men polske variasjonen er mer motstandsdyktig mot Mark angripe raps røtter, så bønder velger versjoner basert på slike angrep.

Bønder kontrollere også nøye planting datoer og seeding rate for å hindre skade fra root kryp og loppe biller. Raps frø plantet i tidlig på våren vil stå en bedre sjanse for å unngå rot angrep, og i områder med loppe biller problemer store frø er plantet for å vokse kraftig planter som kan motstå infestation. Når disse metodene fungerer, søker bønder løsning i ulike plantevernmidler laget for å drepe raps skadedyr som bertha armyworms, diamondback møll, røde nepe biller og lygus feil, blant mange andre.

To typer insektmidler Gaucho 480 og Gaucho 600, er allment godkjent for bruk i USA, men bare på avlinger med svært spesifikke bruker. Gaucho variasjonen er en sterk plantevernmidler og lovlig kan ikke brukes på produkter beregnet på konsum. 480 og 600 kjemikaliene brukes bare på raps planter som dyrkes for industriell produksjon og nonorganic. For mer utbredt og menneskelige-vennlig bruker mange bønder insektmiddel Prosper 400, som kombinerer en loppe biller plantevernmidler med tre forskjellige soppmidler. Disse tilleggene hjelpe raps overleve forskjellige sykdommen det kanne infisere utsatt avlinger, for eksempel frø råte og frøplante blys. Helix Xtra og Helix Lite også utføre den samme loppe biller og sykdomsforebygging for raps frøplanter. En utbredt insektmiddel bruke bønder også kjemiske sammensatte kalles kommersielt krysseren, som en rekke insekter som lever vokst planter.

Bønder gjelder ikke disse insektmidler ukritisk. Tvert imot, det er presis formler som brukes til å beregne hvor mange insekter, dag, hvor raskt vil de vokse og hvor mye skade de vil gjøre i en bestemt sesong. Ulike insekt angrep varierer fra år til år, og de vokser alltid ikke til et punkt der bønder må aktivt gripe inn. Rapsolje planter er forsiktig samplet for å studere for tilstedeværelse og tetthet av ulike insekter på enkelte punkter gjennom hele vekstsesongen.