Hvordan klone en japansk Maple

October 29

Hvordan klone en japansk Maple

Japansk maples (Acer palmatum) er en vakker dekorativ treet eller busken som finnes i mange hager. Det finnes hundrevis av forskjellige varianter med forskjellige størrelser, bladet farger og former. Noen av disse variantene er vanskelig å finne eller er svært dyrt på grunn av deres vane med langsom vekst. Heldigvis kan hjem gartnere klone deres favoritt japanske maples ved å ta borekaks. En skjæring er en kort del av kvist som er fjernet fra overordnede anlegget og forankret i en egen pott. De vil vokse i full størrelse planter og være eksakt genetisk kloner av overordnet.

Instruksjoner

•Velg gjeldende års vekst på mor japansk maple for borekaks. Slutten av våren til forsommeren er den beste tiden å ta borekaks. Kvister skal festes rent når bøyd. Hvis de bøye og ikke blunk, så trenger de litt mer tid før du skjærer. Velg sunn voksende kvister og unngå altfor sterk eller sykelig.

•Skjære kvistene ca 4 til 6 inches lang med en skarp kniv. Gjøre kutt på en liten vinkel rett under en node eller området hvor blader spire ut. Hver brikke bør ha flere sett med blader.

•Mix en del torv moss og en del perlitt og fylle potten til toppen. Forsiktig firmaet opp jord slik at det er omtrent en fjerdedel av en tomme under kanten. Små potter om lag 2 inches over fungerer bra. Hvis du trenger en masse kloner, kan du bruke en barnehage brett med cellen innlegg som de som brukes for sengetøy planter.

•Et potten og la den renne i flere minutter til den stopper dryppende nedenfra. Dette utligner jord og tillater planting hull skal opprettes.

•POKE hull om lag 2 inches dypt inn i midten av potten med en blyant.

•Strip alle men en eller to blader av hver kvist, røres toppen seg.

•DIP det kutte slutten av kvist inn i heie sammensatte. Heie forbindelser finnes i nesten alle hagesenter og inneholder vanligvis noen plante veksthormoner for rot stimulering og anti-sopp agenter for å hindre råtner. De er ofte tilgjengelig i både væske og powder form, begge fungerer.

•Sett kvist inn i hullet i jord og fast jord rundt slik at kvist står oppreist.

•Et jord og la den renne ut av bunnen. Dette hjelper jord bosette seg i rundt på kvisten.

•Wrap hele potten i en gjennomsiktig plastpose, danner en liten provisorisk drivhus å holde på fuktigheten. Plass potten i et varmt område med indirekte lys, men ikke i direkte sol. Borekaks bør rot i tre til seks uker og viser tegn til vekst på toppen.

•Fjern de plastpose og la nylig forankret kloner etablere seg for en uke eller to før repotting dem i større Potter å avle ut. Etter repotting skal de flyttes til en skyggefull beskyttet område, for eksempel en overbygd uteplass, å vokse for en sesong eller to før plante dem i bakken.