Hvordan kjøpe Sumac trær

April 26

Hvordan kjøpe Sumac trær

Små, shrubby sumac trær (Rhus spp.) tilbyr multiseason interesse. Våren har de liten blomster; om sommeren kan sport de røde bær kjegler; og høsten bladene endre farger. Noen bær forblir på treet i vinter, gjør dette til en helårig godbit for gartnere. Gartnere i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 11 kan velge mellom tre mye dyrket former for sumac uten å bekymre den kløe-forårsaker gift sumac.

Instruksjoner

•Velg av sumac du ønsker å plante. Bevingede sumac, staghorn sumac og felles sumac er tre mye plantet valg. Egnet for hardførhet soner 5 til 11, bevinget sumac (Rhus copallina) har grønne blomster og røde bær, og når 15 fot i høyden. Som navnet antyder, mangler glatt sumac (Rhus glabra) den hårete kvister funnet på andre arter. Den gjennomsnitt 15 fot i høyden og vokser i soner 3 til 9. Staghorn sumac (Rhus typhina) kan nå 35 fot høy, vokser i sonene 4 til 8 og har røde bær og fløyelsaktig kvister.

•Plan shopping tur ved å ringe lokale barnehager for å bestemme hva slags sumac trær de bærer og om de har sumac på lager. Merk som barnehager tilbyr treet så du kan besøke.

•Locate sumac trær i barnehagen. Det er ikke nok å finne hvilken sumac du ønsker. Du må bekrefte treet er sunn av røtter, grenen struktur og bladene på treet.

•Kontroller hvert tre beholder, å merke seg om det er bøyd, sprukket eller ødelagt. Trær i dårlig beholdere kan har rot skader på grunn av mishandling, så holde seg borte fra dette. Ødelagte greiner er et tegn på dårlig håndtering.

•Examine hvert tre blader. Forvent alle typer sumac trærne for å ha blek grønn vegetasjon og store sammensatte bladene. Hvis bladene komme gul, se visnet eller har brune flekker på dem, ikke kjøpe treet. Det kan ha en sykdom.

•Look nøye på treets grener. Unngå trær som har blitt beskåret eller som har grener vokser for nær, loddrett til stammen. Se i stedet for et tre med grener plassert med samme avstand rundt den øverste 1/3 av stammen.

•Grasp foten av stammen med en hånd og trekke opp, prøver å flytte bagasjerommet. Trekk sidelengs. Hvis sumac treet har sunn røtter, vil du ikke kunne flytte treet i beholderen. Hvis treet skifter som du trekker, ikke kjøpe den. Prøv flere trær til du finner en god en. Når du har kontrollert beholder, blader, grener og røtter av sumac treet, er du klar til å kjøpe.