Hvordan kjøpe Leatherleaf Viburnum

February 20

Fyll en skyggefull flekk i hagen din med en leatherleaf viburnum, en eviggrønn som trives i type fuktig, sur jord ofte funnet nær store trær. Grov blader, opp til 8 inches lang, gir denne busk sitt navn. Leatherleaf viburnum, Viburnum rhytidophyllum, har prangende, duftende klumper av kremhvit blomster våren. Som blomster visne, dukke røde bær, slår til svart ved fall. Kjøpe en sunn ung plante for verksted, og se den vokse til en høyde på 10 til 15 fot. Den vokser best i US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 8.

Instruksjoner

•Examine foten av busk. Leatherleaf viburnum er en multistem busk, og du bør finne tre til fem lys brun stammer med en litt uklar tekstur.

•Kontroller bladene for farge og tekstur. Bladene på en sunn plante er en dypt blålig grønn på toppen og en lettere grønn på undersiden. Toppen av bladene er grov og grov, mens bunnen har en uklar tekstur.

•Look for tegn på sykdom eller skadedyr, som, selv om sjeldne i leatherleaf viburnum, vil hemme sin vekst og skjønnhet. Svart eller brunlig røde flekker på bladene angi fungal eller alger blad-spot sykdom. Pulveraktig hvitt stoff eller lys grønn flekker på bladene er mugg.

•Kontroller anlegget navn på etiketten. Cree sorten har blader som er 2 inches kortere enn en standard leatherleaf viburnum, og ofte har mer blomster. Roseum sorten har rosa knopper, i stedet for hvitt, men fargen på blomstene er den samme kremhvit.

Tips og advarsler

  • Kjøpe flere viburnum busker for å opprette en frodig, eviggrønne kantlinje eller sikring.
  • Fuzz på undersiden av viburnum blader kan irritere sensitiv hud.