Hvordan kjøpe en Persimmon treet

January 10

Ønsker du et tre i hagen din som produserer vakre frukten, lyse løvverk i høst, vurdere å kjøpe en persimmon treet. Rik på beta-karoten, vitamin C og kalium, persimmon frukt er næringsrik og deilig--- og gir nydelig faller dekorasjoner velger du den riktige variasjonen. Persimmons kan dyrkes flere soner og vil tolerere kaldt vær, men du bør nøye vurdere hvilken persimmon er best for deg.

Instruksjoner

•Decide som type persimmon du ønsker å vokse. Velg en snerpende variasjon hvis du vakre frukt bruke for dekorative formål. Velg ikke-snerpende persimmons hvis du frukt du kan spise fersk uten peeling.

•Look for mange persimmon som vil gjøre godt i ditt område---persimmons gjør best i områder med moderate vintre og milde somrer; de er egnet for USDA hardførhet soner 7 til 10. Ifølge California sjeldne frukt bøndene, persimmon trær vil tåle temperaturer på 0 grader F når fullt sovende, men trærne kan bryte dormancy under tidlig varm staver og deretter lider skade fra våren frost.

•Plan et nettsted som passer til størrelsen på en moden treet. Noen varianter vil vokse 25 fot høy og minst like bred. Velge et lunt sted inne din gårdsplass; persimmon grener er sprø og vil ikke overleve sterk vind. Spør din barnehage om sex av små trær---persimmons er vanligvis enten mann eller kvinne, men noen trær har både mannlige og kvinnelige blomster. Spørre om de tilgjengelige kultivarene; mange er parthenocarpic og vil sette seedless frukt uten pollinering.

•Velg et område med full sol eller mer enn delvis skygge. Forberede planting området med dyp, godt drenert leirjord og justerer jord pH for 6.5 til 7.5 hvis mulig. Grave planting hullet dypere enn du ville for de fleste frukttrær---persimmons har sterk trykk røtter og krever ekstra dybde.

•Decide blant snerpende varianter avhengig av lokal betingelser og innstillingene frukt. Kjøpe amerikanske frøplante rootstock hvis mulig; Ifølge North Carolina Extension Service, vil amerikanske rootstock planter bedre tolerere høy fuktighet og tørke. Bestemme hvilke utvalg vil fungere best i din hage---den vanlige rootstock i vestlige stater er D. lotus, som det ikke er kompatibel med enkelte Sorter. Unngå D. kaki seedlings; de har svært lang trykk røtter og kan være vanskelig å etablere. Unngå D. virginiana, også. Det har en tendens til å produsere tunge sucker vekst og krever tung beskjæring.

•Consider Eureka for tunge produksjon og gode frukt kvalitet; Det er ansett som den beste kommersielle variasjonen i sørstatene. Kjøp Hachiya til sin store seedless frukt; Ifølge Texas A & M University Extension Service, Hachiya er energisk og er en utmerket dobbelt formål persimmon både frukt produksjon og dekorativ bruker.

Kjøp Saijo persimmons for søt og deilig frukt på et tre med konsekvent produksjonen som er hardføre ned til - 10 grader F. vurdere Tamopan for store frukter som modnes i midseasaon eller Tanenashi for en tidlig modning søt frukt. Velg en triumf persimmon for sent-modning mellomstore frukter.

•Sammenligne Fuyu persimmons for en mild og søt frukt som modner sent i sommeren. Fuyus holde godt og treet er energisk---det er også den mest populære nonastringent sorten i Japan. Kjøpe Gosho persimmons (også kalt gigantiske Fuyu eller O'Gosho) Hvis du vil store og ganske frukt---Gosho har en av de dypeste røde fargene på alle persimmons, og det er enda søtere enn Fuyu. Plukke Izu variasjonen for en attraktiv oransje frukt av middels størrelse med god smak og en fin tekstur, eller kjøpe Jiro persimmons for store oransje-røde frukter med gode smaken---den mest populære ikke-snerpende persimmon i California.

•Consider en Okugosho persimmon for mellomstore søte frukten som modner i November; Okugosho persimmons er energisk trær som skiller mannlige blomster, gjør denne varianten en egnet pollinator. Velg Suruga for store søt frukt som modnes i November; Suruga anbefales for varmere klima.

Tips og advarsler

  • Frysing snerpende persimmons over natten og deretter tiner dem vil mykne frukt og fjerne astringency.
  • Plant ikke persimmons nær eukalyptus.
  • Renvasking stammene av små trær å beskytte dem mot solbrenthet.