Hvordan Kill dammen Moss

October 4

Dammen mose og alger som kan utgjøre en betydelig risiko for helsen til vann hage eller farm dammen. Ikke bare mose og alger bruker tjerns oksygen og oppløste næringsstoffer, men de kan også kvele ut prydplanter du ønsker å vokse. Dammen moss kan raskt spre og ta over bunnen og kantene av dammen. Ta umiddelbare skritt for å drepe mosen for å løse problemet og opprettholde et sunt, balansert dammen liv system.

Instruksjoner

•Få kaliumpermanganat å drepe mosen. Dette alternativet er best for dem med lys til moderat moss vekst. Kaliumpermanganat er tilgjengelig på de fleste dammen forsyne butikkene og noen dyrefôr butikker. Når den brukes riktig, produktet vil ikke drepe din fisken eller nærliggende vannfugler.

•Calculate acre-fot av dammen ved å multiplisere dammens overflaten hektar med sin dybde. Hvis dammen dekker en dekar og har en gjennomsnittlig dybde på fem fot, er for eksempel sin acre-fot 2.5.

•Multiply dammens acre-fot fra trinn to av 5.4. Resultatet er hvor mange pounds av kaliumpermanganat du vil bruke for å oppnå en konsentrasjon av to deler per million. Denne konsentrasjonen vil drepe de fleste alger og moss. Som en ekstra perk, vil det også drepe de fleste virus og bakterier presentere på dammens fisk eller i vannet. Legge til riktig mengde kaliumpermanganat dammen. Strø i vannet mens du går langs kanten av dammen.

•Bruk en akvatiske ugressmiddel som et alternativ til kaliumpermanganat. Dette alternativet er best for dem med tunge moss vekst. For best resultat, kan du velge et produkt formulert med kobber-ethylenediamine, som ikke vil skade fisk. Eksempel-produkter inkluderer PBI'S PondMaster ugressmiddel. Bruke ifølge den produkt retningslinjer for acre-fot av dammen, styrke varierer Plantegiften.

•Prevent mosen fra vokser tilbake. Mose og alger vises vanligvis på grunn av en ernæringsmessig ubalanse i vannet. Kontroller at det er ingen vann avrenning inn tjern, en vanlig kilde av overflødig næringsstoffer som kan mate moss. Redusere mengden av sol i dammen ved å legge en dam fargestoff som AquaShade, som forsinker alger og moss vekst. Vurdere å legge dammen planter som liljer å bruke overmålet næringsstoffet inne vannet og skygge bassenget bunnen der moss kan vokse.

Tips og advarsler

  • Hvis dammen er stort, må du benytte båt like distribuere kaliumpermanganat eller akvatiske ugressmiddel.
  • Kaliumpermanganat er dyrt og vanligvis koster $80 for en fem-kilos standardpakken.