Hvordan kan magneter akselerere veksten av reddik frø?

December 16

Hvordan kan magneter akselerere veksten av reddik frø?

Foruten lys, vann og næringsrik jord få planter hjelp fra tyngdekraften å vokse. Røttene av planter vokse mot trekk tyngdekraften mens anlegget selv vokser bort. Plasser frø i enhver posisjon i jord, og det vil vokse i den retningen hver gang. Hvis plantet opp ned, vokse røttene rundt frø og ned mens planten vokser rundt frø og oppover. Magneter hjelpe styrke som trekker og presse frø å vokse raskere.

Tropism

Tropism er bevegelse mot eller bort fra en stimulans. I planter, tenk på hvordan sunflower vokser så det vender mot øst, etter solen, kalt heliotropism. Phototropism er flytting av planter mot en lyskilde. Det er mulig å manipulere et anlegg for å følge lyskilder. Når det gjelder tyngdekraften, er fenomenet geotropism eller gravitropism. Geotropism er flytting av planter mot og fra tyngdekraften. Det er grunnen til at røttene vokser ned mot gravitasjonskraft. Magneter å stimulere veksten mimicking tyngdekraften.

Magneter og Geotropism

Plassere en magnet på bunnen av en gryte og plante reddik frø. Planter vil vokse raskere enn de uten en magnet. Magneten gjør tyngdekraften føle sterkere til anlegget. Plantene føler jordens tyngdekraft og røttene vokser mot den. Legge til en magnet og plante føles en sterkere "gravity", som om nærmere midten av jorden. Akkurat som jorden er en gigantisk magnet som trekker alt i, trekker magneten røttene av anlegget mot den. Siden trekk er sterkere med en magnet, reagerer anlegget ved vokser raskere. Magneter styrke i geotropism.

Voksende reddiker med magneter

Bruk sterke magneter til å reddiker vokse raskere, som magneter, en type sjeldne-earth magnet og alnico magneter, også kjent som ku magneter. Svakere magneter, som brukes for kjøleskap magneter, har det ingen virkning på anlegget. Fyll kjelen med jord og presse magneten i midten. Plante frø så de er noen få centimeter fra magneten. Eksperimentere med polariteten til magneten. Sett noen magneter med Nord grossist og andre med Sør å se hvilke polaritet har størst effekt på frø. Også eksperimentere med plasseringen av magneten, enten under frø eller til siden. Prøv voksende andre planter med magneter og se hvordan de vokser.

Fun Fact

Mens forskerne vet at tyngdekraften spiller en rolle i hvilken retning planter vokse, de vet ikke hvordan planter gjenkjenner opp fra ned. Hvordan føler planter gravitasjonskraft? Forskere tror planter har to mulige måter, ifølge NASA. Enten trykket på anlegget celler fra tyngdekraften signaler riktig retning eller tyngdekraft trekker ned stivelse korn på planter som en magnet. Eksperimenter for å finne svaret på dette problemet er voksende planter i rommet og skaper "gravity" med magneter.