Hvordan kan jeg vokse sukkerrør i Florida?

January 27

Hvordan kan jeg vokse sukkerrør i Florida?

Sukkerrør er en tropisk gress innfødt til Asia med høye segmentert stilker som ligner bambus. Tre kultivarer av sukkerrør dyrkes for tygge, sukker krystaller og sirup produksjon, tygge mulige er mest vanlig for bakgård vokser og forbruk. Florida USDA hardførhet soner 9 og 10, er godt egnet for dyrking av sukkerrør. Plante frø canes kjøpt fra en anerkjent lokal forhandler i midten av September, og gi dem retten nivåer av fuktighet temperatur, jord næringsstoffer og lys.

Instruksjoner

•Velg en plassering for plante frø canes som får full sol i minst åtte timer daglig. Unngå delvis skyggen av bygninger og gjerder, noe som vil vesentlig redusere sukkerrør vekst. Hvis du vil maksimere hage, interplant det med vintreet grønnsaker som squash og agurk.

•Cultivate jord til dybden av 12 inches før planting sukkerrør, som sin rotsystem er omfattende og dypt. Jord må være rik på næringsstoffer og godt drenert; flom eller samvirke vann vil føre frø canes å råtne raskt. Endre leire jord med like deler torv, sand og organiske kompost å forbedre drenering og gi tilstrekkelig nitrogen. Hvis din jord er leire, kan det være best å plante sukkerrør i et opphøyd bed av disse materialene, grenser betongkloss eller nontoxic tre tømmer inneholder jord.

•Hold frø canes kjølig og fuktig til du kan plante dem, mer enn to uker etter kjøp. Hver ætt stokk bør ha fem eller seks voksende knopper eller noder. Kuttet lengre biter i 2 - til 3-fots lengder om nødvendig. Grave en grøft, 5-7 inches dyp med en hage hakke avstand rader 4 til 10 fot fra hverandre.

•Still frø canes på langs i radene. Hver stokk skal overlappe midten av neste stokk skape jevn vekst for lengden av raden. Dekker canes med 2-4 inches av skitt og klappe den ned fast med hendene. Vann sjenerøst etter planting, og holde jorda jevnt fuktig til skudd dukke opp i ca tre uker.

•Continue vanning ukentlig og dyrke annenhver uke for å tillate en omfattende røtter system utvikle seg fritt i løs, godt drenert jord. Ikke bekymre deg hvis stokk skudd er drept av sporadiske vinter frost i Florida. Røttene underjordiske vil vokse sterkere og canes vil resprout. Gjødsle annenhver måned med en hastighet på en halvkilo gjødsel per 10 fot rad. Gjødsle ikke etter midten av juli, eller sukkerinnhold i stilkene reduseres.

•Harvest canes helst i November. Skjær stilkene nær bakken med beskjæringssakser eller en skarp kniv. Lop av green stilken, holder den sukker konsentrert nedre delen. Skjær denne delen i små biter for tygde eller klem for sirup.

•Replant canes fra bunnen hvert femte år når sukkerproduksjon begynner å avta. Noen varianter må erstattes før.

Tips og advarsler

  • Plante sukkerrør som en høy hage grensen, hvor det kan gi en windbreak for andre plantings.
  • Ikke plante sukkerrør langs fortau og innkjørsler fordi det har en tendens til å deise som den vokser modne høyde. Det har også skarpe blader som kan ripe forbipasserende.