Hvordan kan jeg foreta tulipaner vare lenger?

June 20

Hvordan kan jeg foreta tulipaner vare lenger?

Tulipaner (Tulipa spp.) kan ikke kommandoen de høye prisene som de gjorde på 1600-tallet, da en enkelt lyspære var verdt så mye som fire okser, åtte griser og flere masse hvete og bygg, men de er fortsatt en favoritt blant hjem gartnere. Få det meste ut av din tulipaner - selv om du har kjøpt dem røverpris et par dollar - av omsorg for dem riktig.

I hagen

Tulipaner er oftest plantet utendørs, hvor de muntert velkommen våren med sin strålende, prangende blomstring. Vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 8, tulipaner foretrekker temperaturer på siden kul og blomster vare lenger hvis de får noen ettermiddag skygge i soner 7 og 8. Gi din tulipaner de beste forholdene vil også hjelpe dem å vare lenger. En av de største problemene tulipaner har er råtne pærer, som skjer hvis de sitte lenge før planting eller er dyrket i våt jord. Plante lyspærer så snart som mulig når du få dem og nettstedet dem i godt drenert, fruktbar jord. Tørr, sandholdig jord fungerer best. Anlegget Tulipan pærer minst 8 inches dypt, med 4-6 inches av avstanden mellom dem. Vann umiddelbart etter planting, men etter det, la regnet gjøre vanne for deg.

I en gryte

Tulipaner dyrkes i potter innendørs eller ut vil leve lenger hvis du holde dem på et kjølig sted og gi god drenering. Den beste måten å gjøre det er å bruke en pott med hull i bunnen for å la vannet renne fritt fra bunnen. Hvis potten er under tak utendørs eller innendørs potted tulipaner er noen ganger gitt som gaver og dyrket innendørs i korte perioder - holde jorda kontinuerlig fuktig, men ikke våt. Til slutt finne din potted tulipaner slik at de får sterkt sollys, men ikke varmt, direkte sol. Morgensolen er best. Innendørs potted tulipaner nytte programmer houseplant gjødsel. Bruk et vannløselig konsentrat. Instruksjoner vil variere etter merke, men generelt fortynne 1 ts i en gallon av vann og bruke løsningen til vann potten annenhver uke før bladene dør tilbake.

I en Vase

Ingenting lyser opp et rom som blomster og tulipaner er en vanlig valget i cut blomsterbuketter. Holde dem varer så lenge som mulig ved å umiddelbart fjerne bunnen 1/2 tommers av hver stamme så snart du får buketten hjem, eller når du klippe dem fra hagen din. Kutte stilkene i en vinkel, deretter umiddelbart plassere dem i en ren vase fylt med lunkent vann. Hvis du klipper dem under vann, du redusere sjansene for luft inn stammer - luftbobler kan blokkere stammer fra absorberer vann og redusere levetiden til blomsten. Legge en floral konserveringsmiddel vannet kan forlenge livet til blomster, som vil plassere vasen utenfor direkte sollys og varm eller kald utkast. Endelig, toppen av vann hver dag, og endre den hver fire dager, eller når det begynner å skyen opp.

Langvarig valg

Gi din tulipaner et forsprang ved å velge varianter som allerede har langvarig blomstrer. Kraftigere planter, som Darwin varianter, er mindre sannsynlig å bli slått av vind og regn. Darwin tulipaner er hardfør USDA soner 4 til 7. Noen tulipaner er bare genetisk predisposed å vare lenger, for eksempel lilje blomster varianter, som er hardføre i USDA soner 3 til 7.