Hvordan kan jeg fikse kondensator Fan problemer på en sentral klimaanlegget?

December 31

Hvordan kan jeg fikse kondensator Fan problemer på en sentral klimaanlegget?

Sentral aircondition er en fin skapning komfort, kjøling interiøret i hjemmet ditt på varme dager. Selv om sentral luften er en moderne bekvemmelighet, er mekanismen av sentral luften ikke så komplisert; Det må imidlertid være vedlikeholdes riktig for å fungere godt. Skitt og rusk akkumulert innsiden av enheten kan plassere belastning på kondensator fan chatten, en bøyd bladet eller feiljustert montering vil ikke sirkulerer luften riktig og en fan motor trenger smøring kan male og brenne ut. Utføre grunnleggende vedlikehold på sentral luften enheten minst én gang i året, og etter regn og windstorms, ved å kontrollere disse faktorene og før du kaller en reparasjon profesjonell.

Instruksjoner

•Shut av strømmen på enheten er koble bryteren, deretter stenge strømtilgangen til enheten på de viktigste elektrisk Instrumentpanel. Tillat 10 minutter å la lagrede elektrisitet spre før du begynner reparasjoner. Husk at disse trinnene er avgjørende for å hindre elektriske og alvorlig personskade.

•Fjern skruene fra toppen tilgang panelet etter at alle strøm til enheten har vært stengt. Nøye løft av panelet. Skru ut skruene fra enhetens sidepanelet rundt kondensatoren spoler. Kondensatoren spoler er små rør som går gjennom sidene av enheten og sirkulere kjølemediet. Forsiktig fjerne sidepanelet. Sjekk for blader, skitt og rusk rundt fan, kondensator spoler og motor. Fjerne det skitt og debris med myk-bristled pensel. Feilfri av støv på finnene, tynn metall tennene at linjen interiøret enhet og spoler. Med en fin kam som tilsvarer din finnene, nøye rett alle bøyd finnene.

•Lubricate viftemotoren. Etter rette finnene og rengjøring av alle skitt og rusk, erstatte enhetens Sidepanel, sikrer at strøm er fortsatt stengt av på de viktigste elektrisk Instrumentpanel. Se toppen av enheten for å finne olje portene for fan's motor. Hvis viften er knyttet til toppanelet, vil olje portene bli plassert over viftebladene. Hvis ikke, bruk tunge hansken, løsne festeskruen på samlingen fan blad. Fjern enheten og lirke ut gummi Oljepluggene. Legg til tre dråper Universal for hver port. Sett pluggene og koble samlingen slik at det sitter en tomme ovenfor motoren.

•Kontroller viftebladene spinner fritt og er ikke bestemt. Med makt fortsatt slå på viktigste servicepanelet, spin viftebladene manuelt for å bekrefte at de spinner fritt. Juster festeskruen til de roteres jevnt. Hvis en fan blad er bøyd, må hele samlingen byttes. For å erstatte fan blad montering, Fjern brutt forsamlingen og linje opp festeskruen av nye forsamlingen med den flate siden av motorakselen. Skyv den nye monteringen på motorakselen til den hviler en tomme fra motoren. Stram festeskruen.

•Bytt toppen panel og fest den med toppanelet skruene. Slå på strømmen på enheten og viktigste servicepanelet. Angi innendørs termostat slik at enheten slås på og undersøke rotasjon av viften. Hvis viftebladene vingle eller sender ut et merkelig støy, slå av strømmen på enheten og viktigste servicepanelet igjen og sjekke fan for interferens, avfall eller en løs festeskruen.

Tips og advarsler

  • Kontroller at din klimaanlegg er nivå for kondensator fan skal fungere. Bruk et nivå du enheten i lengden og bredden. Justere føttene på bunnen av enheten, hvis nødvendig.