Hvordan kan jeg feilsøke Aquastar bassenget pumper?

July 19

Hvordan kan jeg feilsøke Aquastar bassenget pumper?

Aquastar, grunnlagt i 2003, produserer en rekke basseng og spa-produkter. Bassenget pumper er selve livsnerven i et basseng. Pumpen motor funksjonene sirkulere og force vann av filtrene. Dette bidrar til å opprettholde kjemiske kontinuitet og hindre buildup av bakterier. Før du tilkaller service fra en Aquastar-tekniker, går du gjennom en grunnleggende sjekklisten for feilsøking hvis din pumpen ikke fungerer. Se etter skadede o-ringer, tette viftehjulene, kortslutninger og luft fanget i systemet.

Instruksjoner

•Kontroller at pumpen potten er full av vann hvis pumpen ikke vil prime. Pumpen krever en strømmen av vann gjennom det Prime riktig. Kontroller at den O-ring eller segl, på lokket til pumpen potten er sikker og skader. Erstatte segl hvis det er vanskelig og flat.

•Se om sand fanget mellom rotoren som pumpehjulet og pumpehuset, hvis pumpen fungerer deretter bytter ut med en klikkelyd. Slå av strømmen til pumpen og prøve og slå motorakselen for hånd. Hvis dette ikke fungerer, kan du kontrollere pumpehjulet for hindringer. Fjern kurven og inspisere pumpehjulet ved å plassere en finger i sugekraft hullet på sil pumpehuset. Bytt ut eventuelle ødelagte sel.

•Kontroller husholdning elektriske panelet for å se hvis noen brytere har utløst hvis pumpen ikke kjøres i det hele tatt. Tilbakestille brytere og se etter blåst sikringer. Skift sikringer etter behov. Hvis det er en tidtaker på systemet, kontroller at den fungerer riktig.

•Plasser et stykke gummi eller teppe mellom pumpen og sin base hvis enheten er svært støyende. Kulelagerne kan være slitt. Har en kvalifisert tekniker Aquastar undersøke videre og erstatter lagrene, om nødvendig.

•Løft vannivået hvis bobler kommer i bassenget. Hvis vannivået bassenget blir for lav, kan luft blande med vann gjennom beholderen. Kontroller at den skimmer weir, eller "flapper" ikke er fast i den aktuelle stillingen. Dette kan tillate luft inn i systemet.

•Kontroller at pumpen motoren er kablet til riktig spenning hvis enheten kutt av noen få sekunder. Riktig spenning skal enten 115v eller 230. Hvis pumpen slås kontinuerlig, slå av strømmen og har en elektriker undersøke nærmere.

Tips og advarsler

  • Høye konsentrasjoner av kjemiske tabletter i beholderen kan skade etsende pumpe segl. Opprette en lekkasje kan og skade lagrene.